Ikä ja näkö

lapset 225x180

Lapset

Hyvä näkö on lapselle erittäin tärkeää, koska oppiminen tapahtuu suureksi osaksi näkemisen ja matkimisen kautta. Koskaan ei ole liian aikaista aloittaa lapsesi näöntarkastuksia. Suosittelemme, että lapsen ensimmäinen näöntarkastus tehtäisiin noin kolmen vuoden iässä. Korjaamattomat näköongelmat voivat joskus aiheuttaa oppimisvaikeuksia, joten mitä varhaisemmassa vaiheessa ongelmat havaitaan, sitä paremmat mahdollisuudet on korjata ne. Alle 8-vuotiaiden lasten näöntarkastuksen suorittaa aina silmälääkäri.

nuoret 225x180

Nuoret

On erittäin tärkeää, että nuoret tottuvat säännöllisiin näöntarkastuksiin. Korjaamattomat näköongelmat voivat vaikuttaa elämään monella tavalla: opiskelu, työnsaanti ja jopa sosiaalinen elämä tai urheileminen voi kärsiä.

raskauden aikana 225x180

Raskauden aikana

Hormonitasojen vaihtelut voivat heikentää näkökykyäsi. Tulevat äidit voivat kärsiä myös kuivista silmistä, hämärtyneestä tai vääristyneestä näöstä, pilkuista ja “kellujista” (pieniä määriä soluja, jotka irtautuvat silmän sisäosan seinämästä ja kelluvat silmää täyttävässä hyytelömäisessä nesteessä).

vanhemmat 225x180

Vanhemmat

Vanhempana voit murehtia lapsesi terveydestä niin paljon, että unohdat kokonaan oman hyvinvointisi. Mielestämme on tärkeää, että käyt säännöllisissä näkötesteissä. Jotkut näköön liittyvät ongelmat ovat perinnöllisiä, joten omien ongelmiesi tunnistaminen auttaa myös lapsiasi. Kun seuraavan kerran varaat pojallesi tai tyttärellesi aikaa näöntarkastukseen, muista varata myös itsellesi aika.

40_vuotiaat 225x180

Yli 40-vuotiaat

Aikuisnäkö – luonnollinen muutos näkökyvyssä.
Näkökykysi alkaa muuttua noin 40-vuotiaana. Aikuisnäkö (hämärtynyt lähinäkö) vaikuttaa kaikkiin ennemmin tai myöhemmin. Mutta ei hätää - tarvitset vain näöntarkastuksen, jotta saamme selvitettyä mikä sopii juuri sinun silmillesi.

yli60_vuotiaat 225x180

Yli 60-vuotiaat

Vanhetessa säännölliset näöntarkastukset tulevat entistä tärkeämmiksi. Ammattimainen silmän tutkiminen voi silmiesi terveyden lisäksi kertoa myös alkavasta diabeteksestä, korkeasta verenpaineesta tai viherkaihista. Lääkärin tekemät silmätutkimukset muodostavat yleistä terveydentilaasi koskevan suunnitelman keskeisen osan.