Specsaversilla apunasi on aina hyvin koulutettu ja osaava henkilökunta. Tutkimusten avulla selvitämme ensin näönhuoltotarpeesi. Sitten käymme yhdessä läpi toiveesi ja huomioimme lisäksi harrastuksesi, lukutottumuksesi jne. Ota vanhat silmälasisi mukaan näöntutkimukseen, jotta voimme mitata niiden voimakkuuden ja tutkia, kuinka hyvin niillä näet.

Mitä näöntutkimukseen sisältyy?

Autorefraktometri – esitutkimus

Jotta pystymme paremmin arvioimaan, mitä näköongelmia sinulla saattaa olla, henkilökuntamme suorittaa sinulle tutkimuksen alkajaisiksi näön esitutkimuksen ns. autorefraktometrilla. Se käy yksinkertaisesti siten, että katsot laitteeseen, joka antaa likimääräisen arvion näkövirheistäsi.

Silmänpohjakuvaus ja silmänpaineen mittaus – sisältyy aina Kokonaisvaltaiseen näöntutkimukseemmes

Kokonaisvaltaiseen näöntutkimukseemme sisältyy myös silmänpohjien digitaalinen valokuvaus ja silmänpaineen mittaus – ilman lisäkorvausta. Ne molemmat ovat olennainen osa perinpohjaista näöntutkimustamme ja auttavat optikkojamme havaitsemaan merkkejä mahdollisista silmäsairauksistasi.

Tutkimushuoneessa

Näkösi ja silmiesi tutkimisen suorittaa optikkomme. Esitutkimuksen jälkeen siirrytään tutkimushuoneeseen, jossa optikkomme kysyy, oletko kokenut näköön tai silmiin liittyviä ongelmia, miten silmälasisi tai piilolinssisi ovat toimineet ja minkälainen on yleinen terveydentilasi. Näin hän pystyy paremmin arvioimaan näönhuoltotarpeesi. Seuraavaksi optikko suorittaa sinulle perinpohjaisen näöntutkimuksen, jonka aikana hän tutkii kauko- ja lähinäkösi ja käy kanssasi läpi esitutkimusvaiheessa tehtyjen kuvausten ja mittausten tulokset. Lisäksi hän määrittää silmiesi konvergenssin, eli niiden kyvyn kääntyä sisäänpäin, sekä yhteisnäön. Näöntutkimuksen lopuksi optikko varmistaa, että näet tarkasti lähelle ja kauas. Kun tutkimus on ohi, optikkomme kertoo näönhuoltotarpeistasi ja saatavilla olevista silmälasi- ja piilolinssivaihtoehdoista sekä antaa sinulle silmälasireseptin linssien hankkimista varten.

Kuinka usein näöntutkimukseen?

Suosittelemme, että käyt näöntutkimuksessa vähintään kahden vuoden välein ja lisäksi aina, kun koet näkösi muuttuneen tai sinulla ilmenee näköongelmia. Lisätietoa muista syistä tulla näöntutkimukseen löydät täältä. Jos olet epävarma, kannattaako tulla, voit aina kysyä asiaa optikoltamme.