Moniteholinssityypit

Yksi yleisimmistä optikoillemme esitetyistä kysymyksistä on: "Paljonko monitehot maksavat?" Sitä seuraa yleensä kysymys: "Mitkä ovat parhaat monitehot?"

Vakiomoniteholinssit, (index 1.5) - 90 €

Näet tarkasti kaikille etäisyyksille, mutta näkökentän reuna-alueilla voi esiintyä sumeutta tai vääristymiä.

Katsominen kauas
Katsominen välietäisyyksille
Katsominen lähelle

Kuinka kauan moniteholaseihin tottuminen kestää?

Monitehosilmälaseihin tottuminen on yksilöllistä, mutta kestää yleensä muutamasta päivästä muutamaan viikoon. Aivot tarvitsevat aikaa tottuakseen uusiin katselualueisiin, mikä voi viedä hieman kauemmin, jos kokeilet monitehoja ensimmäistä kertaa.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä moniteholinssit ovat?

Nimensä mukaisesti moniteholinsseissä on useita eri voimakkuuksia. Voimakkuuden muuttuminen linssissä ei näy ulospäin. Moniteholinnseillä käyttäjän on mahdollista nähdä sekä kauas että lähelle samalla linssillä.

Olen saavuttanut jo hieman korkeamman iän. Voisinko silti käyttää piilolinssejä?

Kyllä! Piilolinssit sopivat kaikille. Piilolinssivalikoimastamme löytyy hyviä vaihtoehtoja myös ikänäköisille, jotka tarvitsevat moniteholinssit. Varaa aika ja tule kokeilemaan piilolinssejä liikkeeseemme.

Mitkä ovat ohennettujen silmälasilinssien hyvät ja huonot puolet?

Ohennettujen linssien hyvä puoli on, että ne ovat ohuempia ja siksi yleensä myös kevyempiä kuin muoviset vakiolinssit. Niiden huonoin puoli on se, että linssit voivat heijastaa enemmän kuin tavanomaiset linssit, mutta se voidaan välttää lisäämällä linssin pintaan heijastuksenestopinnoite.

Olen likinäköinen. Millaiset silmälasilinssit sopivat minulle parhaiten?

Likinäköisyyttä korjaava linssi on muodoltaan kovera, linssi on siis reunastaan paksumpi kuin sen keskiosasta. Suuremmissa miinusvoimakkuuksissa korkeataitekertoimisesta eli ohennetusta linssimateriaalista valmistetuista linsseistä pystytään hiomaan reunoiltaan ohuemmat ja kauniimmat kuin peruslinssimateriaalista valmistetuista linsseistä.

Olen kaukonäköinen. Minkälaiset silmälasilinssit sopisivat minulle parhaiten

Kaukonäköisyyttä korjaava linssi on muodoltaan kupera, linssin reuna on siis ohuempi kuin sen keskiosa ja linssillä on silmää suurentava vaikutus. Suuremmilla plusvoimakkuuksilla asfäärisellä linssillä pluslinssien etupinta saadaan hiottua muodoltaan loivemmaksi, painoltaan kevyemmäksi ja myös vähemmän silmää suurentavaksi.