Madonnan, Jennifer Lopezin ja Nicole Kidmanin luottosuunnittelijana tunnettu Jørgen Simonsen on yksi haute couture -maailman tavoitelluimmista suunnittelijoista. Muotimaailman huippunimi on suunnitellut Specsaversille massiivisen 60 kappaletta sisältävän Osiris-malliston, joka sisältää kolme uskaliasta muotoilukonseptia – pop-värimaailma, huurrettu Hi-Tech ja superläpikuultava.

Muotisuunnittelija Jørgen Simonsenin ja Specsaversin yhteistyönä syntynyt Osiris-mallisto on yksi syksyn kehysmuodin tärkeimmistä tapauksista. Versacen, Chanelin ja Givenchyn muotitaloissa kannuksensa hankkinut huippulahjakkuus näyttää kykynsä nyt ensimmäistä kertaa silmälasimuodissa. Simonsen, 40, tunnetaan radikaalina ja rohkeana suunnittelijana, joka uskaltaa yllättää. Uusi mallisto noudattaa designerin tärkeimpiä tavaramerkkejä – se on huomiota herättävä, kansainvälinen ja energinen.

Mallisto vakuuttaa väreillä ja moderneilla muodoilla

Simonsen on luonut 60 kappaleen kehyskollaasiin kolme erilaista muotoilukonseptia, jotka ovat pop-värimaailma, huurrettu Hi-Tech ja superläpikuultava. Mallisto yhdistää rohkeita värejä ja kuvioita nykyaikaiseen yksityiskohtaisuuteen ja moderneihin muotoihin. Lisäksi se vakuuttaa etenkin väreillään – olipa toivelistalla sitten mansikanpunaista, savunharmaita tai violetteja sävyjä.

"Silmälasit ovat nykyään valtavan suuri osa tyyliä. Yhä useampi kuluttaja myös janoaa yllätyksellistä ja erilaista kehysmuotia. Osiris-kehykset ovat yhtä ainutlaatuisia kuin kantajansa – mallisto on suunniteltu ihmisille, jotka arvostavat laadukasta muotoilua, luottavat itseensä ja haluavat ilmaista itseään myös silmälasien avulla. Olen pyrkinyt aina haastamaan perinteet omassa suunnittelussani, eikä tämä mallisto ole poikkeus", Simonsen sanoo.

Esimerkiksi Madonnan, Nicole Kidmanin ja Elizabeth Taylorin suosima suunnittelija tunnetaan myös punaisten mattojen
kohauttajana. Miehen kädenjälkeä on esimerkiksi Jennifer Lopezin Grammy-gaalamekko – läpikuultava, viidakkohenkinen puku
herätti koko maailman huomion 2000-luvun alussa.

Osiris-mallistossa on yhteensä 60 kappaletta naisten ja miesten kehyksiä. Osiris-kehysten hinta on 179 euroa. Kehykset saapuvat yksinoikeudella Specsavers Optikko -liikkeisiin syyskuun alussa.

Jørgen Simonsen rakensi Osiris-mallistoon kolme erilaista muotoilukonseptia:

Pop-värimaailma
Pop-värimaailma tihkuu elämäniloa, rakkaudennälkää ja vapautta. Simonsen on poiminut kehyksiin vaikutteita esimerkiksi laiskoista iltapäivistä rannoilla, vanhan ajan värikkäistä autoista, elokuvaikoneista ja italialaisesta jäätelöstä. Mallisto hyödyntää kerrostettuja asetaatteja, liukuvärejä ja korostusvärejä – lopputuloksena on kehysherkkuja, jotka nostavat käyttäjänsä esille massasta.

Huurrettu Hi-Tech
Huurteiset Hi-Tech-kehykset saavat inspiraationsa Skandinavian ihmeistä, kuten jäisistä vuorista, vuonoista, ja revontulista. Luonnollisesta maailmasta kumpuavat värit yhdistyvät mallistossa, jonka piirteitä ovat virtaviivaisuus, hienostuneisuus ja minimalistisuus. Malliston väreistä löytyy esimerkiksi jäänvalkoisia, savunharmaita ja roudan sävyjä.

Superläpikuultava
Superläpikuultavat kehykset ovat urbaaniuden ruumiillistuma. Puoliläpinäkyvä, voimakkaasti kiillotettu muovi yhdistyy mallistossa rohkeisiin muotoihin ja selkeisiin väreihin. Muotoilussa korostetaan kehysten rakennetta, ja metallirunko ja saranat ovat näkyvissä läpikuultavan materiaalin sisällä.

Lisätietoja:
Viestintäjohtaja Irene Hernberg, Specsavers Finland, 040 662 5866, irene.hernberg@specsavers.com
Tuoteasiantuntija Tanja Korteniemi, Specsavers Finland, 040 670 6240, tanja.korteniemi@specsavers.com
Kuvapyynnöt: Viestintätoimisto Miltton, Maiju Meriläinen, 040 765 6146, maiju.merilainen@miltton.fi
Kehyslainat: Miltton Showroom, Uudenmaankatu 4–6, Helsinki, 045 657 9607, showroom@miltton.fi

Specsavers Optical Group on maailman suurin yksityinen optisen alan yhtymä, jolla on yli 1 400 optikkoliikettä Iso-Britanniassa, Irlannissa, Alankomaissa, Espanjassa, Australiassa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Suomessa ja Uudessa-Seelannissa. Yhtymän kokonaisliikevaihto oli vuonna 2011 1,7 miljardia euroa. Optikot Doug ja Mary Perkins perustivat Specsaversin vuonna 1984, ja se on edelleen

Takaisin uutisiin