Lähes viidesosa suomalaisista on joskus hävittänyt silmälasinsa, ja suurin osa vahingoista tapahtuu kesäisin. Tulos selviää optikkoketju Specsaversin teettämästä tutkimuksesta, johon osallistui 507 suomalaista silmälasien käyttäjää.[1] Suurimmalla todennäköisyydellä lasit katoavat järveen, joten suomalaisten kannattaa olla erityisen varovaisia tulevilla lomaviikoilla veneillessä tai veden läheisyydessä juhannusta juhliessa.  Kokosimme juhannusjuhlijoille helpot ohjeet kehyskellukkeiden tekoon, joiden avulla pidät lasisi pinnalla läpi juhannuksen.

Useat suomalaiset ovat kertoneet tiputtaneensa lasit veteen uidessaan tai veneillessään. Itämeren ja järvien pohjista löytyykin todennäköisesti satoja silmälaseja, sillä erityisesti kesäjuhlien aika suomalaisilla on tapana hukata silmälasejaan niin uimarannoille kuin kesämökkien järvenpohjiin. Kokosimme kesäjuhlijoille yksinkertaiset ohjeet, joiden avulla voit askarrella itsellesi kehyskellukkeet ja pitää silmälasit ja aurinkolasit veden pinnalla yllättävimmissäkin tilanteissa!

HELPOT OHJEET – Näin askartelet kehyskellukkeet

  1. Tarvitset kaksi styroksinpalaa (halkaisijaltaan n. 2cm) sekä välineen, jolla tehdä styroksiin reiät.
  2. Tee kumpaankin styroksinpalaan keskeltä läpi menevät reiät kapeita saksia tai esimerkiksi kuulakärkikynän muoviputkea käyttäen. 
  3. Pujota kehysten tai aurinkolasien kumpaankin sankaan styroksinpala.  
  4. Nauti kesäjuhlista huoletta!
Kehyskellukkeet vedessä

[1] Markkinatutkimuslaitos YouGovZapera selvitti Specsaversin toimeksiannosta silmälaseja käyttävien käsityksiä ja kokemuksia silmälaseista Suomessa, Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa lokakuussa 2009.

 

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Irene Hernberg, Specsavers Finland, 040 662 5866, irene.hernberg@specsavers.com

Specsavers Optical Groupon maailman suurin yksityinen optisen alan yhtymä, jolla on yli 1 400 optikkoliikettä Iso-Britanniassa, Irlannissa, Alankomaissa, Espanjassa, Australiassa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Suomessa ja Uudessa-Seelannissa. Yhtymän kokonaisliikevaihto oli vuonna 2013 1,8 miljardia euroa. Optikot Doug ja Mary Perkins perustivat Specsaversin vuonna 1984, ja se on edelleen perheyritys. Suomessa Specsavers aloitti heinäkuussa 2007, ja ketjun liikeverkosto kattaa koko maan.

Takaisin uutisiin