Johto vaihtuu Specsavers Finland Oy:ssä
Johtoon terveydenhoitoalan tunnettu johtohahmo Hele-Hannele Aminoff

Specsavers Finlandin maajohtaja Pekka Happonen jättää tehtävänsä yhdessä Suomen suurimmista optikkoliikeketjuista. Happosen seuraajaksi nimitetään terveydenhoitoalan tunnettu johtohahmo Hele-Hannele Aminoff, joka on viimeksi toiminut Nycomed-konserniin kuuluvan Leiras Oy:n toimitusjohtajana. Happonen on tehnyt sopimuksen johtajanvaihdoksesta yhteisymmärryksessä Specsavers Optical Groupin kanssa.

- Pekka Happosen johdolla Specsavers on mullistanut Suomen silmälasimarkkinat viimeisen kahden vuoden aikana kuluttajan eduksi. Happonen on toteuttanut yrityskauppoja koskevaa strategiaamme ja auttanut rakentamaan maanlaajuisen optikkoketjun ennätysajassa nostaen liikkeiden määrän 16:sta 92:een. Seuraavan kehitysaskeleen ottamiseksi Specsaversin johtoon haluttiin nostaa terveydenhoitoalalta tunnettu ammattilainen, jolla on myös erinomaiset viestinnälliset taidot. Uskon Hele-Hannele Aminoffin olevan juuri oikea henkilö tehtävään, Specsavers Nordicin aluejohtaja Peter Jakobsen sanoo.

Aminoff aikoo vauhdittaa Specsaversin orgaanista kasvua matkalla kohti markkinajohtajuutta sekä vahvistaa Specsaversin asemaa laadukkaiden terveydenhoitopalvelujen tuottajana.

- Specsavers on hyvin ammattimainen, terve ja nopeasti kasvava yritys, joka on rakentanut itselleen vahvan position kohtuuhintaisten silmälasien toimittajana. Nyt tavoitteenamme on kehittää Specsaversin profiilia myös laadukkaiden näönhoitopalveluiden toimittajana, Aminoff kertoo.

49-vuotiaalla Aminoffilla on takanaan vakuuttava ura terveydenhoitoalalla ja lääketeollisuuden piirissä. Hän aloitti uransa 25 vuotta sitten Instrumentariumilla ja on sen jälkeen toiminut lukuisissa johtotehtävissä muun muassa ICI:n, Roche:n, Smith-Nephew:n sekä Leiraksen palveluksessa, joista kahdessa viimeksi mainitussa toimitusjohtajana.

Specsaversin johdossa Aminoff tahtoo kehittää ketjun logistiikkaratkaisuja sekä hyödyntää Specsavers Optical Groupin ostovoimaa vahvistaen sitä kautta ketjun hintakilpailukykyä entisestään.

- Yrityksen konsepti on kiinnostava ja Specsavers oli minulle myös eettinen ratkaisu. Kohtuuhintaisen ja laadukkaan näönhuollon mahdollistaminen kaikille suomalaisille on tehtävä jonka otan vastaan mielelläni.

Hele-Hannele Aminoff:
•    Synytynyt 1960. Naimisissa, kahden lapsen äiti. Asuinpaikka Huhmari
•    Master of Business Administration (MBA) Ashridge Management College Lontoo, Helsingin Kauppakorkeakoulu (JOKO); Yliopisto-opintoja kemiassa, matematiikassa ja fysiikassa
•    Johtotehtävissä markkinoinnissa ja yleisjohdon tehtävissä, mm.  ICI, Roche; toimitusjohtajana Smith- Nephewllä ja Leiraksella.

Lisätietoja:

Director of Operations Hele-Hannele Aminoff, Specsavers Finland Oy, 0400 800 080
Head of PR and Communications Marjo Halonen, Specsavers Finland, 050 598 7046, marjoh@fi.specsavers.com
Regional Hub Director Peter Jakobsen, Specsavers Nordic, +45 204 81 148, peterj@specsaversnordic.com

www.specsavers.fi

Specsavers Optical Group on maailman suurin yksityinen optisen alan yhtymä, joka tarjoaa asiakkailleen ammattimaisia näönhuoltopalveluita ja muodikkaita ja laadukkaita silmälaseja edullisin hinnoin. Ympäri maailmaa laajentuvalla yhtymällä on yhteensä yli 1300 myymälää Iso-Britanniassa, Irlannissa, Alankomaissa, Espanjassa, Australiassa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Suomessa ja Uudessa Seelannissa. Optikot Doug ja Mary Perkins perustivat Specsaversin vuonna 1984, ja se on edelleen perheyritys. Suomessa Specsavers aloitti heinäkuussa 2007, ja ketju on tähän mennessä avannut 92 Specsavers Optikko -liikettä, joista suurin osa on paikallisyrittäjien omistuksessa ketjun franchising-konseptin mukaisesti.

Takaisin uutisiin