Tag: kokonaisvaltainen näöntutkimus

Tag: kokonaisvaltainen näöntutkimus

02 maaliskuu, 2016
Lue vinkit lumisokeuden hoitoon ja silmien suojaamiseen

Kirkkaat keväthanget houkuttelevat hiihtolomalaisia laduille ja laskettelurinteisiin. Heijastavista hangista voi kuitenkin olla myös haittaa, sillä silmät saattavat häikäistyä tai kärsiä lumisokeudesta. Lue vinkit, kuinka hoitaa lumisokeus kotikonstein ja mitä ottaa huomioon suojaavien aurinkolasien hankinnassa!

01 lokakuu, 2015
Keski-ikäiset suomalaiset tunnistavat huonosti yleisimpien silmäsairauksien oireet

Tuoreen kyselyn mukaan yli 40-vuotiaiden suomalaisten tietämys silmien terveydestä ja silmäsairauksien hoidosta on hataraa. Esimerkiksi hoitamattomana näkökykyä heikentävät silmänpohjan ikärappeuma ja glaukooma yleistyvät iän myötä, mutta suurin osa vastaajista tuntee huonosti niiden oireet. Optikkoketju Specsaversin toteuttaman tutkimuksen mukaan vain alle 10 % vastaajista käy silmälääkärillä tai optikolla vuosittain, vaikka silmien säännöllinen tutkiminen on tärkeä osa silmäsairauksien varhaista tunnistamista.

12 marraskuu, 2014
Säännöllinen silmänpohjakuvaus auttaa havaitsemaan ja hoitamaan diabetesta

Diabetes on räjähdysmäisessä kasvussa - näöntutkimuksiin ei hakeuduta tarpeeksi usein
Perjantaina 14.11 vietetään Maailman diabetespäivää. Diabetesta sairastaa noin puoli miljoonaa suomalaista, joista puolet tietämättään, sillä tauti on usein oireeton. Silmänpohjakuvaus on yksi tapa havaita diabetes ja sen sivuoireet aikaisessa vaiheessa.

16 syyskuu, 2014
Specsavers ja Terveystalo yhteistyössä

Tiedote 16.9.2014
Näöntutkimus ja silmälasit veloituksetta Terveystalon työterveyden piiriin kuuluville 500 000 asiakkaalle

23 joulukuu, 2013

Silmänpohjatutkimusta suositellaan silmäpohjamuutoksia aiheuttavaa sairautta sairastaville (esimerkiksi diabeetikot), hyvin lyhyessä ajassa näkötarkkuuden muutoksia huomanneille ja yli 40-vuotiaille suositellaan silmänpohjatutkimusta.