Dame Mary Perkinsille myönnettiin Lontoossa 23. kesäkuuta vuoden 2010 Lifetime Achievement Award -palkinto, joka on First Women Awardsin arvostetuin kunnianosoitus pitkäaikaisesta elämäntyöstä. Mary Perkins perusti Specsaversin miehensä kanssa vuonna 1984, jonka jälkeen pienestä yrityksestä on kasvanut maailman suurin yksityisomisteinen optikkoketju. First Women Awards -palkinnot myönnettiin tänä vuonna kuudetta kertaa Iso-Britannian liike-elämässä ansioituneille naisille.

Specsaversin perustaja Dame Mary Perkins on saanut elämäntyöstään vuoden 2010 Lifetime Achievement Award -palkinnon. First Women Awards -palkinnoilla tuodaan esiin työelämässä menestyneitä naisia ja pyritään poistamaan naisten ammatillisen etenemisen tiellä olevia esteitä. Arvokkaimman Lifetime Achievement Award -palkinnon lisäksi First Women Awards myöntää tunnustuksia eri toimialoilla ansioituneille naisille yhteensä kymmenessä palkintosarjassa.

First Women Awardsin tuomaristo perusteli Dame Mary Perkinsin valintaa korostamalla erityisesti hänen ainutlaatuista liikeälyään sekä intohimoista työskentelyä naisten uramahdollisuuksien kehittämiseksi. Dame Mary Perkins on tuomariston mukaan sitoutunut edistämään naisten etenemistä kaikilla tasoilla 1 500 liikkeen liikeketjussaan, sovittanut onnistuneesti yhteen perhe-elämän ja liiketoiminnan vaatimukset sekä aktivoitunut myös hyväntekeväisyystoiminnassa. Tuomaristo koostui kahdestakymmenestä brittiläisen liike-elämän edustajasta.

Australiassa tällä hetkellä työskentelevä Dame Mary ei päässyt itse paikalle Lontoon palkintogaalaan, mutta Maryn tytär Julie Perkins otti palkinnon vastaan hänen puolestaan.

-    Mary on menestynyt erittäin miesvaltaisella alalla. Äitini on ollut edelläkävijä naisten työurien edistämisessä, sillä hän on kannustanut muita naisia ja auttanut heitä omien yritystensä perustamisessa ja johtamisessa. Mary on varmistanut, että hänen liikkeissään työskenteleville naisille on tarjottu kaikki menestymisen mahdollisuudet. Hän on myös tuonut liiketoimintaan naisen näkemyksiä: äitini muistaa syntymäpäivät, merkkipäivät ja allekirjoittaa itse kaikki työntekijöiden onnittelukortit. Hän on ollut erinomainen roolimalli minulle ja monille muille, totesi Julie Perkins palkintopuheessaan.

First Women Awards perustettiin kuusi vuotta sitten menestyneiden brittiläisten liikenaisten kunniaksi. Tänä vuonna gaala järjestettiin yhdessä Lloyds Banking Groupin kanssa CBI:n tuella. London Marriott -hotellissa järjestetyssä palkintoseremoniassa oli yli 450 arvovaltaista vierasta, kuten entisen pääministerin vaimo Sarah Brown.

Aiempia Lifetime Achievement Award -palkinnon voittajia ovat muun muassa Nicole Farhi, paronitar Sarah Hogg, Stagecoachin perustaja Ann Gloag ja Spice Magicin perustaja Pinky Lilani.

Lisätietoja:
Viestintäjohtaja Marjo Halonen, Specsavers Finland, 050 598 7046, marjo.halonen@fi.specsavers.com

Specsavers Optical Group on maailman suurin yksityinen optisen alan yhtymä, joka tarjoaa asiakkailleen ammattimaisia näönhuoltopalveluita sekä muodikkaita ja laadukkaita silmälaseja edullisin hinnoin. Ympäri maailmaa laajentuvalla yhtymällä on yhteensä yli 1 500 myymälää Iso-Britanniassa, Irlannissa, Alankomaissa, Espanjassa, Australiassa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Suomessa ja Uudessa Seelannissa. Yhtymän kokonaisliikevaihto oli vuonna 2009 1,6 miljardia euroa. Optikot Doug ja Mary Perkins perustivat Specsaversin vuonna 1984, ja se on edelleen perheyritys. Suomessa heinäkuussa 2007 aloittaneella Specsaversilla on 91 Specsavers Optikko -liikettä, joista suurin osa on paikallisten yrittäjien omistuksessa.

Takaisin uutisiin