TIEDOTUSVÄLINEILLE 10.3.2015

Liikevaihtonsa vuoden 2014 aikana 36,6 miljoonaan euroon kasvattaneen Specsaversin 47 liikkeen keskimääräinen liikevaihto nousi viime vuonna 779 000 euroon (700 000 euroa vuonna 2013). 11,3 prosentin liikekohtaisen liikevaihdon kasvu on toimialalla aivan omaa luokkaansa ja kaksinkertainen koko alan keskimääräiseen kasvuun verrattuna. Specsavers-liikkeiden keskimääräinen liikevaihto on reilun kolmanneksen (33,8 %) suurempi kuin alan toiseksi suurimmalla ketjulla.


Optisen alan hintajohtajana tunnettu Specsavers on viimeisen kahden vuoden aikana lanseerannut uusia näönhuollon palveluja, jotka tukevat ketjun kasvua. Optikoiden näöntutkimustoiminta on nostettu uudelle tasolle Kokonaisvaltainen näöntutkimus -konseptin kautta, johon sisältyvät muun muassa systemaattinen silmänpohjakuvaus ja silmänpainemittaus. Kuluttajien kiinnostusta uusiin palveluihin kuvaa 250 000 tehtyä Kokonaisvaltaista näöntutkimusta, joiden ansiosta Specsavers on noussut johtavaksi optikon laajojen näöntutkimuspalveluiden tarjoajaksi Suomessa. Syksyllä 2014 alkanut kumppanuus Terveystalon kanssa tuo 500 000 työterveysasiakasta Specsaversin säännöllisten näöntutkimuspalveluiden piiriin.

Tiukka kilpailu ja uudet palvelut erottavat optisen alan menestyjät muista
Optisen alan kilpailu on säilynyt tiukkana, ja suuresta osasta toimintaa vastaa muutama iso optikkoketju. Alan liikemäärä on vähentynyt vuodesta 2011 noin 100 liikkeellä. Specsavers Optikko -ketjun tavoitteena on kasvaa edelleen lisäämällä asiakasmääriä sekä panostamalla niin asiakaspalveluun, henkilökunnan ammattitaidon ylläpitämiseen ja kehittämiseen kuin uusien palvelukonseptien lanseeraukseen. Ketju onkin onnistuneesti yhdistänyt kasvavan silmälasikaupan ja näöntutkimuspalvelut suurissa yksiköissään.


- Specsavers tulee aina olemaan tunnettu muita edullisemmista hinnoista, mutta kasvuamme tukee voimakkaasti myös toiminnan jatkuva kehitys. Optinen ala on jo jonkin aikaa ollut murroksessa – ala siirtyy pelkästä silmälasikaupasta kohti laajempia silmien hyvinvoinnin ja näönhuollon palveluja. Uskomme, että henkilökuntamme vahvan ammattitaidon, erinomaisen asiakaspalvelun, kokonaisvaltainen näöntutkimus -konseptimme sekä uusien palvelukonseptien myötä jatkamme edelleen vahvaa kasvua, Specsavers Finland Oy:n markkinointijohtaja Minna Keränen kertoo.


Vuoden 2015 alku optisella alalla näyttää toiveikkaalta. Huolimatta vuoden 2014 erittäin vahvasta kasvusta, Specsaversilla odotetaan kasvun jatkuvan edelleen niin tuote- kuin palvelumyynnissäkin.
Lähde: Toimialakatsaus, Suomen Optinen Toimiala (julkaistu 10.3.2015)

Lisätietoja:
Markkinointijohtaja Minna Keränen, Specsavers Finland, 040 5631270, minna.keranen@specsavers.com
Viestintäpäällikkö Irene Hernberg, Specsavers Finland, 040 662 5866, irene.hernberg@specsavers.com
Kaupallisen kehityksen johtaja Erkki Tala, Specsavers Finland, 040 5741192, erkki.tala@specsavers.com
Kuvat: http://bit.ly/1BrwB4c

Specsavers Optical Group on maailman suurin yksityinen optisen alan yhtymä, jolla on yli 1 700 optikkoliikettä Iso-Britanniassa, Irlannissa, Alankomaissa, Espanjassa, Australiassa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Suomessa ja Uudessa-Seelannissa. Yhtymän kokonaisliikevaihto oli vuonna 2013 yli 2,3 miljardia euroa. Optikot Doug ja Mary Perkins perustivat Specsaversin vuonna 1984, ja se on edelleen perheyritys. Suomessa Specsavers aloitti heinäkuussa 2007, ja ketjun suomalaisten paikallisyrittäjien omistuksessa oleva liikeverkosto kattaa koko maan. www.specsavers.fi

Takaisin uutisiin