Optikkoketju Specsaversin neljättä kertaa järjestämä Suomen sähäkin silmälasimalli -kilpailu keräsi tänä vuonna ennätysmäärän osallistujia, kun yli 500 kovatasoista mallikandidaattia ympäri Suomen ilmoittautui mukaan kisaan. Kisan kärkikymmenikkö nähdään kisaamassa mallisopimuksesta 5.10. Voicen Muotiviikon avajaisiltana käytävässä finaalissa, jota tuomaroivat Anne Kukkohovi, Katri Niskanen, Marita Hakala, Mia Dillemuth ja Kim Herold. Kilpailun voittajaa odottaa sopimus mallitoimisto Portfolion kanssa, mallikansiokuvaukset sekä luksusloma New Yorkiin.

Maailman ensimmäisen silmälaseja tyylikeinona korostavan mallikilpailun hakijamäärä on noussut tasaisesti joka vuosi, ja tänä vuonna kilpailun voittoa tavoittelee jo yli 500 hakijaa. Kyseessä on maailman ainoa silmälaseja asusteena korostava mallikisa, jossa etsitään pokia rohkeasti ja persoonallisesti kantavaa mies- tai naismallia. Hakijoiden suuresta määrästä on vaikuttunut myös mallitoimisto Portfolion vetäjä, ja kisan tuomaristossa mukana oleva Marita Hakala.

Kilpailijoiden kova taso ja määrä yllätti. On hienoa, että kisaan on saatu mukaan näin paljon näyttäviä ja persoonallisia mallikandidaatteja ympäri maata, vaikka erilaisia mallikisoja on kuitenkin Suomessa varsin paljon. Mallikaunottarien lisäksi mukana on myös lupaavia miesmalliehdokkaita, joista finaaliin tiensä selvitti peräti kolme kisaajaa”, Hakala kommentoi. 

Suomen sähäkin silmälasimalli -kilpailun finalistit ovat: Merika Koivusalo (178 cm) Ulvilasta, Juulia Rantanen (177 cm) Porista, Niko Toppari (192 cm) Seinäjoelta, Frida Mattsson (178 cm) Kajaanista, Lotta Helminen (176 cm) Pirkkalasta, Mira Siika-Aho (177 cm) Oulusta, Sampsa Saari (188 cm) Kirkkonummelta, Martin Rasmussen Havn (181 cm) Kuopiosta, Roosa-Maria Savela (181 cm) Kotkasta ja Liisa Vasanko (172 cm) Sastamalasta.

Voittajan valitsevat suomalaisen muotimaailman suunnannäyttäjät

Suomen sähäkin silmälasimalli -kilpailun tuomaristo koostuu tänä vuonna suomalaisen muotimaailman kiinnostavimmista suunnannäyttäjistä, joihin kuuluvat Suomen huippumalli haussa -ohjelmasta tuttu Anne Kukkohovi, mallitoimisto Portfolion omistaja, nykyisin Specsaversin B-to-B-myynnistä vastaava Marita Hakala, vaatesuunnittelija Katri Niskanen sekä Elle-lehden muodin tuottaja Mia Dillemuth. Miesnäkökulmaa tuomaristoon tuo mukaan itsekin mittavan malliuran tehnyt muusikko Kim Herold, joka debytoi ensimmäistä kertaa mallikisan tuomaristossa.

”Tykkään itse silmälaseista ja etenkin aurinkolaseista, joten tuomaroin kisaa erittäin mielelläni. On myös hienoa nähdä, että laseista tykkääviä on Suomessa niin paljon, ja joukossa on myös runsaasti miehiä. Se, että finaalin molemmat kierrokset kisataan silmälasit päässä on mielenkiintoista ja uutta muihin mallikilpailuihin verrattuna”, Herold toteaa.

Finaalin stailauksesta vastaa Teri Niitti, joka tuo kisaan näkemyksensä muotimaailman kuumimmista trendeistä.

Silmälasimallikilpailu kannustaa suomalaisia kantamaan lasinsa ylpeinä
Suomessa neljättä kertaa järjestettävä Specsavers Spectacle Wearer of the Year -kilpailu on maailman ensimmäinen ja ainoa silmälaseja tyylikeinona korostava mallikisa. Kilpailu kannustaa kaikkia ihmisiä käyttämään ylpeinä omia silmälasejaan: kehykset eivät ole enää pakollinen näönhuoltoväline, vaan trendikäs, omaa persoonallisuutta korostava asuste. Specsavers Optikko -ketjun lanseeraamaa kilpailua järjestetään jo kahdeksassa eri maassa.

Suomen sähäkin silmälasimalli 2011 saa palkinnoksi sopimuksen mallitoimisto Portfolion kanssa, model makeoverin, luksusloman kahdelle New Yorkiin sekä mallikansiokuvauksen huippukuvaaja Kira Gluschkoffin kanssa. Gluschkoff on kuvannut naistenlehtiin, kuten Cosmopolitan, Noise ja Elle. Marita Hakalan luotsaama mallitoimisto Portfolio on profiloitunut toimistona, joka kannustaa persoonallisuuteen ja yksilöllisyyteen ja sopii siten hyvin silmälasimallikilpailun henkeen.

Myös yleisö voi äänestää omaa silmälasimallisuosikkiaan Voicen sivuilla osoitteessa www.voice.fi/specsavers. Äänestys on käynnissä 14.9.–30.9. Yleisön suosikki julkistetaan 5.10. Suomen sähäkin silmälasimalli -kilpailun finaalissa.

Lisätiedot:
Viestintäjohtaja Marjo Halonen, Specsavers Finland, 050 598 7046, marjo.halonen@fi.specsavers.com Viestintätoimisto Miltton, Laura Lyyvuo, 050 345 3622, laura.lyyvuo@miltton.fi

Finalistien haastattelu- ja kuvapyynnöt:
Viestintätoimisto Miltton, Laura Lyyvuo, 050 345 3622, laura.lyyvuo@miltton.fi

Specsavers Spectacle Wearer of the Year -kilpailu järjestetään tänä vuonna yhteensä kahdeksassa maassa, jotka ovat Australia, Iso-Britannia, Irlanti, Ruotsi, Norja, Tanska, Hollanti ja Suomi. Järjestyksessään neljästoista Spectacle Wearer of the Year -kilpailu on maailman ensimmäinen silmälasimallikisa ja sen tarkoituksena on rohkaista ihmisiä käyttämään silmälaseja asusteena, osana omaa tyyliä ja persoonaa.

Specsavers Optical Group on maailman suurin yksityinen optisen alan yhtymä, joka tarjoaa asiakkailleen ammattimaisia näönhuoltopalveluita sekä muodikkaita ja laadukkaita silmälaseja edullisin hinnoin. Ympäri maailmaa laajentuvalla yhtymällä on yhteensä yli 1 400 optikkomyymälää Iso-Britanniassa, Irlannissa, Alankomaissa, Espanjassa, Australiassa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Suomessa ja Uudessa-Seelannissa. Yhtymän kokonaisliikevaihto oli vuonna 2010 1,7 miljardia euroa. Optikot Doug ja Mary Perkins perustivat Specsaversin vuonna 1984, ja se on edelleen perheyritys. Suomessa Specsavers aloitti heinäkuussa 2007, ja ketju on tähän mennessä avannut 91 Specsavers Optikko -liikettä, joista suurin osa on paikallisten yrittäjien omistuksessa.

Takaisin uutisiin