Suomen Urheiluliiton harrasteliikuntajohtaja Samuli Vasala kertoo, että tutkimuksen mukaan 70 prosenttia HCR:n osallistujista on ilmaissut halunsa juosta lasten hyvinvoinnin edistämiseksi. Juoksijoiden toive lasten hyväksi liikkumisesta toteutuu tänä vuonna konkreettisella lahjoituksella diabetesta sairastavien lasten ja heidän perheidensä hyväksi.

- Helsinki City Run ja tapahtuman nimikkokumppani, Specsavers, kohdistavat tänä vuonna tukensa Suomen Diabetesliiton perhekerhoille, joille lahjoitetaan kevään aikana 20 hyvinvointistipendiä paikallistoiminnan tukemiseen, Vasala kertoo.

Suomen Diabetesliittoon kuuluvissa diabetesyhdistyksissä toimii 35 perhekerhoa eri puolilla Suomea. Kerhot ovat vapaaehtoisten järjestämää toimintaa, retkiä ja liikuntatapahtumia sekä kokoontumisia ja keskustelua asiatiedon ja yhteisen tekemisen merkeissä.

Tapahtuman pääyhteistyökumppani, Specsavers, on Suomen Urheiluliiton sekä Suomen Diabetesliiton kanssa tehtävästä hyväntekeväisyyshankkeesta mielissään.

- Helsinki City Runin kanssa tehtävän yhteistyön kautta autamme diabeetikkolapsia ja heidän perheitään kymmenillä paikkakunnilla eri puolilla Suomea.  Hyväntekeväisyys on tärkeä osa myös paikallisyrittäjiemme toimintaa ja he sitoutuvat tämänkaltaisiin tempauksiin erittäin mielellään, Specsaversin maajohtaja Riku Kuusisto iloitsee.

Helsinki City Runille voi ilmoittautua 30.3. asti osoitteessa: www.helsinkicityrun.fi

Lisätietoja:

Riku Kuusisto, maajohtaja, Specsavers, 040 7717000, riku.kuusisto@specsavers.com
Samuli Vasala, harrasteliikuntajohtaja, Suomen Urheiluliitto, 044 358 6578, samuli.vasala@sul.fi

Specsavers Optical Group on maailman suurin yksityinen optisen alan yhtymä, jolla on yli 1 400 optikkoliikettä Iso-Britanniassa, Irlannissa, Alankomaissa, Espanjassa, Australiassa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Suomessa ja Uudessa-Seelannissa. Yhtymän kokonaisliikevaihto oli vuonna 2013 1,8 miljardia euroa. Optikot Doug ja Mary Perkins perustivat Specsaversin vuonna 1984, ja se on edelleen perheyritys. Suomessa Specsavers aloitti heinäkuussa 2007, ja ketjun liikeverkosto kattaa koko maan.

Suomen Diabetesliiton perhekerhot ovat avoimia kaikille lapsidiabeetikoille, heidän perheilleen ja läheisilleen. Diabetesliittoon kuuluvissa diabetesyhdistyksissä toimii noin 35 perhekerhoa eri puolilla Suomea. Kerhot ovat vapaaehtoisten järjestämää toimintaa. Toiminta on esimerkiksi retkiä ja liikuntatapahtumia sekä kokoontumisia ja keskustelua asiatiedon ja yhteisen tekemisen merkeissä.

Takaisin uutisiin