Neljä vuotta sitten Suomeen rantautunut ja optisen alan murroksen Suomessa käynnistänyt optikkoketju Specsavers jatkoi kasvuaan pääkaupunkiseudulla avaamalla uuden Specsavers Optikko -liikkeen Forumin kauppakeskukseen. Kahdeksannen Helsingissä sijaitsevan Specsavers Optikko -liikkeen avajaisia vietettiin 19. syyskuuta 2011. Specsaversin asiakasmäärät kasvoivat Suomessa viime vuonna kaksikymmentä prosenttia ja liikevaihto lisääntyi lähes kymmenellä prosentilla. Kasvua vauhdittaa jatkuvasti uusilla merkkituotteilla täydentyvä tuoteportfolio.

Specsavers aloitti Suomessa vuonna 2007 tavoitteenaan tarjota parasta vastinetta rahalle suomalaisten silmälasihankinnoissa. Specsaversilla on Suomessa yli yhdeksänkymmentä liikettä, joista 90 % on jo paikallisyrittäjien omistuksessa ketjun franchising-konseptin mukaisesti. Specsaversin tulevaisuuden tavoitteisiin kuuluu markkinajohtajuuden saavuttaminen Suomessa sekä liikepaikkojen lukumäärän kasvattaminen entisestään. Forumin kauppakeskuksessa syyskuussa yrittäjävetoisena avautunut liike tuo Specsaversin palvelut keskelle yhtä Helsingin vilkkaimmista kauppakeskuksista.

Toimintamme laajentaminen pääkaupunkiseudulla on meille tärkeä tavoite ja uuden liikkeen avaaminen Forumiin tarjoaa meille erinomaisen liikepaikan tavoittaa yhtä useampi helsinkiläinen. Myymme Suomessa jo joka viidennet silmälasit ja olemme volyymeissa mitattuna markkinakakkonen, joten uskomme tulevaisuuden kasvuun on vahva”, kommentoi Specsaversin aluejohtaja Peter Jakobsen.

Specsavers on kehittänyt vahvasti merkkituotevalikoimaansa ja valikoimista löytyvät uusina merkkeinä mm. SAND, Redgreen, Benetton ja Karen Millen. Specsavers hakee lisäkasvua myös piilolinsseistä ja lanseerasi juuri oman piilolinssien suorapostitusjärjestelmänsä, Lensmailin.  Palvelu yhdistää nettikaupan edulliset hinnat ja optikkoliikkeen palvelun: piilolinssien kotiin toimituksen ohella asiakas saa myös säännölliset kutsut näöntutkimuksiin.

Näöntarkastustempaus saapui Forumiin 15.9.
Specsavers järjesti Forumissa uuden liikkeen avajaisia edeltävänä viikkona 15.–16.9. sekä avajaisten jälkeen 20.9. ja 22.9. näöntarkastustempaukset, joissa helsinkiläiset voivat esitarkastuttaa näkönsä nopeasti keskellä kauppakeskusta sijaitsevassa näöntarkastuspisteessä maksuttomasti. Tempauksen tavoitteena on kiinnittää etenkin niiden helsinkiläisten huomio, joilta näöntarkastuksissa käynti on päässyt unohtumaan, sillä Specsaversin TNS-Gallupilla teettämän tutkimusten mukaan joka kolmas yli 40-vuotias suomalainen on laiminlyönyt näöntarkastuksessa käyntiä.

Maksuttomia näöntarkastuksia Forumin kauppakeskuksessa tekevät optikot, jotka tutkivat näöntarkastuspisteessä kaukonäköä tietokoneella, jonka avulla saadaan nopea arvio näköarvoista sekä mahdollisista näönkorjaustarpeista.

TYYLIPÄIVÄ SPECSAVERS OPTIKKO FORUMISSA MA 26.9.2011

Maanantaina 26.9.2011 Forumin uudessa liikkeessä vietetään Tyylipäivää, joka on avoin kaikille asiakkaille. Tyylikonsultti Leena Sarvi auttaa kehysten valinnassa ja antaa tyylivinkkejä klo 10.30-19.00. Tervetuloa!

Lisätietoja:
Viestintäjohtaja Marjo Halonen, Specsavers Finland, 050 598 7046, marjo.halonen@fi.specsavers.com

Specsavers Optical Group on maailman suurin yksityinen optisen alan yhtymä, joka tarjoaa asiakkailleen ammattimaisia näönhuoltopalveluita sekä muodikkaita ja laadukkaita silmälaseja edullisin hinnoin. Ympäri maailmaa laajentuvalla yhtymällä on yhteensä yli 1 400 optikkomyymälää Iso-Britanniassa, Irlannissa, Alankomaissa, Espanjassa, Australiassa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Suomessa ja Uudessa-Seelannissa. Yhtymän kokonaisliikevaihto oli vuonna 2010 1,7 miljardia euroa. Optikot Doug ja Mary Perkins perustivat Specsaversin vuonna 1984, ja se on edelleen perheyritys. Suomessa Specsavers aloitti heinäkuussa 2007, ja ketju on tähän mennessä avannut 91 Specsavers Optikko -liikettä, joista suurin osa on paikallisten yrittäjien omistuksessa.

Takaisin uutisiin