Näöntutkimus ja silmälasit veloituksetta Terveystalon työterveyden piiriin kuuluville 500 000 asiakkaalle

Terveystalo ja Specsavers ovat aloittaneet sekä sisällöltään että laajuudeltaan ainutlaatuisen yhteistyön Suomessa. Yhteistyön tarkoituksena on lisätä ihmisten tietoisuutta silmien terveydestä sekä madaltaa kynnystä käydä säännöllisissä silmätutkimuksissa ja mahdollistaa asiakkaille kattavat näönhuollon ja silmien terveyden palvelut Terveystalon ja Specsaversin valtakunnallisessa verkostossa.

Yhteistyö tarjoaa Terveystalon työterveysasiakkaille säännölliset näöntutkimukset ja silmälasit veloituksetta. Terveystalon työterveysasiakkaina lähes 500 000 suomalaista pystyy jatkossa hyödyntämään Specsaversin asiantuntijoita ja verkostoa. Specsaversin asiakkaat saavat joustavasti ja erikoishintaisina korkeaa lääketieteellisistä osaamista edellyttävät silmäterveyden palvelut, kuten silmäkirurgian, Terveystalosta. 

- Optinen ala on murroksessa ja muuttumassa pelkästä silmälasikaupasta yhä enemmän hyvän näkemisen ja silmien hyvinvoinnin palvelujen tarjoajaksi. Lanseerasimme viime vuonna Kokonaisvaltaisen näöntutkimuskonseptin, joka sisältää silmänpohjakuvauksen myötä entistä laadukkaamman näöntutkimuksen asiakkaille. Siksi on luonnollista jatkaa eteenpäin aloittamalla yhteistyö Terveystalon kanssa,  kertoo Specsaversin maajohtaja Riku Kuusisto.  

Näkö on tärkein aistimme, ja näkökyky on keskeinen tekijä ihmisen itsenäisen toimintakyvyn ja vireyden säilymisen kannalta. Moni suomalainen kärsii jostakin silmäsairaudesta kuten glaukoomasta, usein tietämättään, sillä osa silmäsairauksista voi olla oireettomia. Yleisimmät silmäsairaudet ovat kuitenkin hoidettavissa, jos ne havaitaan tarpeeksi aikaisessa vaiheessa. Iän myötä silmäsairaudet yleistyvät voimakkaasti, ja esimerkiksi kaihiin sairastuu elämänsä aikana jopa noin 80 % suomalaisista.

- Silmäterveydestä kannattaa pitää hyvää huolta koko elämän ajan. Esimerkiksi Käypä Hoito -suositusten mukaisesti jokaisen yli 40-vuotiaan on suositeltavaa käydä tarkistuttamassa silmänsä silmälääkärillä vähintään viiden vuoden välein ja yli 60-vuotiaan vähintään kolmen vuoden välein, kertoo silmätautien erikoislääkäri Tiina Leivo Terveystalosta.

- Yli 60% suomalaisista käyttää silmälaseja.* Säännöllisen optikon näöntutkimus noin kahden vuoden välein auttaa pitämään näkökyvyn ajan tasalla.  Specsaversin ja Terveystalon yhteistyö tekee näöstä ja silmien terveydestä huolehtimisen helpoksi ja edulliseksi,  kaupallisen kehityksen johtaja Erkki Tala muistuttaa. 

Optikkopalvelut vastaavat työntekijöiden toiveisiin
Optikkopalvelut eivät kuulu julkisen terveydenhuollon piiriin eivätkä silmälääkäripalvelut kuulu laaja-alaisesti työnantajien työterveyshuollon sopimusten piiriin, vaikka yli 60 prosentilla suomalaisista on silmälasit.

- Terveystalon vuonna 2012 teettämän tutkimuksen** mukaan lähes puolet työntekijöistä toivoisi työterveyssopimusten kattavan ainakin osittain myös silmälääkärin ja optikon palveluita, kertoo Terveystalon työterveyshuollon ylilääkäri Esa Asikainen.

* Silmälasien käyttötutkimus 2011. Tutkimuksen toteutti Optisen alan tiedotuskeskuksen toimeksiannosta Taloustutkimus Oy. Tutkimukseen haastateltiin 1 037 henkilöä.

** Työuratutkimus, 2012. Tutkimuksen toteutti Terveystalon toimeksiannosta Design Tutkimus Helsinki Oy. Tutkimukseen vastasi 1 060 henkilöä.

Lisätietoja medialle:

Specsavers Oy

Riku Kuusisto, Maajohtaja
Riku.kuusisto@specsavers.com
040 7717000

Irene Hernberg, Viestintäjohtaja
irene.hernberg@specsavers.com
040 6625866

Silmäterveydestä
Terveystalo, silmäkirurgian ja silmälääketieteen erikoisalajohtaja Tiina Leivo
puh. 030 633 9456, tiina.leivo@terveystalo.com

Specsavers, kaupallisen kehityksen johtaja Erkki Tala
puh. 040 5741192, erkki.tala@specsavers.com

Työterveydestä
Terveystalo, työterveyshuollon ylilääkäri Esa Asikainen, puh. 044 7222 021, esa.asikainen@terveystalo.com

Specsavers Optical Group on maailman suurin yksityinen optisen alan yhtymä, jolla on yli 1 700 optikkoliikettä Iso-Britanniassa, Irlannissa, Alankomaissa, Espanjassa, Australiassa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Suomessa ja Uudessa-Seelannissa. Yhtymän kokonaisliikevaihto oli vuonna 2013 yli 2,3 miljardia euroa. Optikot Doug ja Mary Perkins perustivat Specsaversin vuonna 1984, ja se on edelleen perheyritys. Suomessa Specsavers aloitti heinäkuussa 2007, ja ketjun suomalaisten paikallisyrittäjien omistuksessa oleva liikeverkosto kattaa koko maan.

www.specsavers.fi

Terveystalo on Suomen suurin terveyspalveluyritys. Yhtiö tarjoaa monipuolisia terveys-, työterveys-, sairaanhoito- ja tutkimuspalveluja 150 toimipaikassa eri puolilla Suomea. Terveystalon asiakkaita ovat yksityishenkilöt, yritykset ja yhteisöt, vakuutusyhtiöt sekä julkinen sektori. Terveystalo työllistää valtakunnallisesti lähes 6 500 terveydenhuollon ammattilaista. Terveystalon verojalanjälki vuonna 2013 oli yhteensä 75,5 miljoonaa euroa ja samana vuonna Terveystalo investoi suomalaisten terveyspalvelujen kehittämiseen 28 miljoonaa euroa. www.terveystalo.com

TUTUSTU YHTEISTYÖHÖN MYÖS SIVULLA edut.specsavers.fi/terveystalo

Takaisin uutisiin