Optikkoketju Specsaversin Suomen sähäkin silmälasimalli -kilpailu on maailman ensimmäinen ja ainoa mallikilpailu, joka kannustaa käyttämään silmälaseja tyylikeinona. Kilpailussa korostetaan edustavan ulkonäön lisäksi persoonallisuutta, sanavalmiutta sekä ennen kaikkea positiivista ja sähäkkää asennetta kantaa pokia. Kilpailu keräsi tänä vuonna lähes 500 hakemusta eri puolilta Suomea, joista neljä pääsi mukaan Elle Style Awards -gaalassa käytyyn finaaliin.

Suomen sähäkin silmälasimalli 2014 -tittelin pokannut 28-vuotias Tiia Tanhula vakuutti tuomariston kilpailun luonteeseen sopivalla sähäkällä asenteella. Tiia bongattiin silmälasimalli-kilpailuun kesken ystävänsä polttareiden. Kauneusalan yrittäjänä toimivalla Tiialla ei ole aiempaa kokemusta mallin työstä, mutta pääsy uudelleen catwalkille houkuttelee kilpailun voittajaa.

- Kilpailu meni tosi nopeasti - fiilis on aivan mahtava ja varmasti vain paranee, kunhan kunnolla käsitän voiton. Uskon, että pärjäsin niin hyvin, koska onnistuin selättämään jännitykseni. Lisäksi kasvonpiirteilleni sopivat monenlaiset lasit. Sain kisasta valtavasti esiintymiskokemusta, ja olisi mahtavaa päästä vielä uudestaan lavalle, Tiia kuvailee kilpailun jälkeisiä tunnelmiaan.

Tiia saa palkinnoksi matkan Pariisiin yhdessä Elle-lehden päätoimittajan, Taru Marjamaan, kilpailun mentorin, Krista Siegfridsin sekä bloggaaja Alexandra Marialen kanssa. Lisäksi kisan voittaja lähtee hyväntekeväisyysmatkalle Tansaniaan Specsaversin ja Vision For All -yhdistyksen silmälasilähettiläänä.

- Tansanian reissu varmasti herkistää minut, sillä minusta on todella tärkeää päästä tekemään hyväntekeväisyystyötä. Ja Pariisi taas on muodin mekka, joka kiinnostaa minua pelkästään jo ammattini puolesta – en malta odottaa, Tiia hihkaisee.

Tuomari: sähäkkä Tiia kantaa silmälasinsa mallikkaasti
Finaalin tuomaristo koostui Suomen tyyli- ja kauneusasiantuntijoiden kärkinimistä. Mukana olivat Elle-lehden päätoimittaja Taru Marjamaa, Ellen muotitoimittajat Sakke Hytönen ja Salli Raeste, Lumenen markkinointipäällikkö Satu
Laakso, Messukeskuksen myyntipäällikkö Anne Bask, S.Oliverin myyntipäällikkö Salla Orava sekä Specsaversin viestintäjohtaja Irene Hernberg.
 

- Finaali oli todella korkeatasoinen ja täynnä erilaisia, upeita persoonia. Voittajan valinnassa oli haastetta, mutta lopulta olimme kaikki yksimielisiä siitä, että Tiia on voittaja. Tiia erottui joukosta sähäkän asenteensa ansiosta. Hänessä on malliainesta, ja hän kantaa silmälasinsa tyylikkäästi, Specsaversin viestintäjohtaja Irene Hernberg kuvailee tuomariston valintaa.

Tiian lisäksi kilpailussa pärjäsivät Ville Kilpeläinen Helsingistä, Ronja Ahonen Sodankylästä ja Jaakko Sandström Kotkasta. Kilpailun juonsi Suomen valovoimaisimpiin tähtiin lukeutuva laulaja ja lauluntekijä Krista Siegfrids.
Finalistien lavashowsta ja tyyleistä vastasi mallitoimisto Modelpointin johtaja Sari Salo yhdessä S.Oliverin, Lumenen ja TS-Salongin kanssa.

Lisätiedot:
Viestintäjohtaja Irene Hernberg, Specsavers Finland, 040 662 5866, irene.hernberg@specsavers.com
Viestinnän suunnittelija Soila Lehkonen, Viestintätoimisto Miltton, 050 382 0170, soila.lehkonen@miltton.fi
Finalistien haastattelu- ja kuvapyynnöt: Viestinnän suunnittelija Soila Lehkonen, Viestintätoimisto Miltton, 050 382 0170, soila.lehkonen@miltton.fi

Specsavers Spectacle Wearer of the Year -kilpailu järjestetään tänä vuonna yhteensä yhdeksässä maassa, jotka ovat Australia, Iso-Britannia, Irlanti, Ruotsi, Norja, Tanska, Hollanti, Uusi-Seelanti ja Suomi.
Järjestyksessään seitsemästoista Spectacle Wearer of the Year -kilpailu on maailman ensimmäinen silmälasimallikisa ja sen tarkoituksena on rohkaista ihmisiä käyttämään silmälaseja asusteena, osana omaa tyyliä ja persoonaa.

Specsavers Optical Group on maailman suurin yksityinen optisen alan yhtymä, jolla on yli 1 700 optikkoliikettä Iso-Britanniassa, Irlannissa, Alankomaissa, Espanjassa, Australiassa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Suomessa ja Uudessa-Seelannissa. Yhtymän kokonaisliikevaihto oli vuonna 2013 yli 2,3 miljardia euroa. Optikot Doug ja Mary Perkins perustivat Specsaversin vuonna 1984, ja se on edelleen perheyritys. Suomessa Specsavers aloitti heinäkuussa 2007, ja ketjun suomalaisten paikallisyrittäjien omistuksessa oleva liikeverkosto kattaa koko maan.

www.specsavers.fi


Lataukset

Takaisin uutisiin