Jos ensisijainen valintakriteeri on laatu, silmälasit voi siis huoletta ostaa mistä tahansa suuresta Suomessa toimivasta optikkoketjusta. Puolueettomassa tutkimuksessa analysoitiin Suomen kolmen suurimman optikkoketjun, Instrumentariumin, Silmäaseman ja Specsaversin tuotteiden laatua, ja tutkimus osoitti, ettei kehysten ja linssien laadussa ole eroja.

VTT lähetti tutkimuksen puitteissa yhteensä neljä testiostajaa kolmeen suurimpaan optikkoketjuun Suomessa. Jokainen testiostaja hankki kustakin myymälästä yhdet silmälasit, jotka tutkittiin perusteellisesti SP:n eli Ruotsin valtion teknisen tutkimuslaitoksen tiloissa Ruotsissa. Tutkijat analysoivat esimerkiksi linssien optisen laadun sekä kehysten kestävyyden ja varmistivat, että testiostajat olivat saaneet oikean vahvuiset linssit. Minkään ketjun henkilökunta ei etukäteen tiennyt tutkimuksesta tai testiostajien vierailusta.

”Erot olivat niin pieniä, että kuluttajien näkökulmasta katsottuna kaikkia tutkittuja silmälaseja voi pitää yhtä laadukkaina”, VTT kirjoittaa tutkimuksen loppuraportissa. Tutkimuksessa oli mukana kahdet metallisankaiset ja kahdet muovisankaiset silmälasit kustakin optikkoketjusta.

”Specsaversin kannalta on tärkeää, että riippumaton tutkimuslaitos on vihdoin todistanut Suomessa toimivien optikkoketjujen yhdenmukaisen laadun. Nyt voimme keskittyä kilpailemaan muilla alueilla, esimerkiksi hinnoittelussa ja asiakaspalvelussa”, toteaa Specsaversin Suomen maajohtaja Pekka Happonen.

Specsavers on jo kahden vuoden ajan haastanut kilpailijoitaan ja tarjonnut suomalaisille kuluttajille silmälaseja selvästi aiempaa edullisemmilla hinnoilla. VTT:n tutkimusta varten ostetut silmälasit olivat hyvin eri hintaisia, mutta tutkimuksessa hintaa ei vertailtu, vaan testattavana oli ainoastaan lasien laatu.
 

Lisätietoja:
Maajohtaja Pekka Happonen, Specsavers Finland, 0400 215 493, pekkah@fi.specsavers.com
Viestintäjohtaja Marjo Halonen, Specsavers Finland, 050 598 7046, marjoh@fi.specsavers.com

Takaisin uutisiin