Silmälasikeräys

Specsavers on jo vuosien ajan auttanut tansanialaisia saamaan paremman näkökyvyn lahjoitettujen silmälasien avulla.

Yhteiskuntavastuu on osa Specsaversin visiota ja arvoja. Parempaa näköä Tansania -projekti on kirjaimellisesti muuttanut tuhansien lasten, nuorten, aikuisten ja vanhusten elämää. 

Sinäkin voit osallistua keräykseen

Sinäkin voit osallistua keräykseen

Tärkeää tietoa silmälasikeräykseen liittyen!
Asiakkaidemme ja henkilökuntamme hyvinvointi on tärkein prioriteettimme. Huolehtiaksemme toisistamme parhaalla mahdollisella tavalla suhtaudumme tilanteeseen tarvittavalla vakavuudella ja huomioimme toiminnassamme THL:n ja Suomen hallituksen suositukset. Siksi olemmekin päättäneet lopettaa vanhojen silmälasien keräyksen asiakkailta toistaiseksi. Toivomme, että voimme jatkaa tätä mahtavaa kierrätyskampanjaa taas myöhemmin koronaviruksen laannuttua.

---------

Specsavers järjestää vuosittain valtakunnallisen silmä- ja aurinkolasikeräyksen. Suomalaiset voivat lahjoittaa vanhat lasinsa keräykseen, ja Specsavers vie ne apua tarvitseville Tansaniaan vapaaehtoisen optikkoryhmän voimin. Optikkoryhmä tekee paikan päällä myös näöntarkastuksia. 

Voit osallistua Anna hyvän näön kiertää -kampanjaan tuomalla kotelottomat silmä- tai aurinkolasisi Specsaversin liikkeistä löytyvään keräyslaatikkoon. Erityisesti pluslaseja ja lasten laseja kaivataan keräykseen, koska niitä tarvitaan eniten Tansaniassa.

Halutessasi voit nähdä, kenelle lahjoittamasi lasit päätyvät hyväntekeväisyyskohteessa: laita silmälasisi minigrip-pussiin ja kirjoita nimesi sekä sähköpostiosoitteesi sen sisälle. Pyydä liikkeen henkilökuntaa ottamaan sinusta kuva tai lähetä kuvasi sekä yhteystietosi osoitteeseen: tansania@specsavers.com. Matkan jälkeen saat sähköpostilla tiedon siitä, kenen elämän vanhat lasisi lopulta muuttivat. Voit nähdä silmä- tai aurinkolasiesi vastaanottajan lahjoittajat ja avun saajat -kohdasta alla.

Tuo vanhat lasisi kierrätykseen maaliskuun aikana niin saat 70 € edun design silmälaseista! 
Alennus 70 € design silmälaseista, kun ostat kehykset alkaen 149 €. Ei voi yhdistää Valitse 2 Maksa 1 -hinnoitteluun, yksien silmälasien ostajan etuihin tai muihin tarjouksiin. Tarjous on voimassa 30.4.2020 asti Specsavers Optikko -liikkeissä.

Lahjoita vanhat lasisi apua tarvitseville Tansaniaan

Viemme vuosittain Tansaniaan suomalaisten lahjoittamia käytettyjä silmälaseja. Joka vuosi Specsaversin optikot ja vapaaehtoiset vievät nämä silmälasit perille saakka, jonne perustetaan väliaikaisia silmäklinikoita.
Näillä silmäklinikoilla tansanialaisille tehdään näöntutkimuksia ja he saavat itselleen sopivat silmälasit. Vuosien aikana lähes 30 000 tansanialaista on saanut apua näköongelmiinsa tämän kampanjan myötä!

35-vuotaan Rest Mushinin elämä koki mullistuksen kun hänen näkönsä tutkittiin ja hän sai silmälasit silmäklinikalla Bagamoyossa joulukuussa 2016. Hänelle mitattiin vahvuudeksi -12, eli hän oli miltei sokea ennen uusien silmälasien saamista. 


Myös huonokuntoiset silmälasit saavat uuden elämän

Kaikki keräykseen lahjoitetut silmä- tai aurinkolasit eivät ole niin hyvässä kunnossa, että niitä kannattaisi viedä Tansaniaan. Huonokuntoisemmatkin lasit kannattaa kuitenkin lahjoittaa, sillä ne voidaan hyödyntää tehokkaasti uusien tuotteiden raaka-aineena.

Lassila & Tikanoja

Tänä vuonna Anna hyvän näön kiertää -kampanjassa Specsaversin keräys-, varastointi-, ja kierrätyskumppanina on Lassila & Tikanoja, joka toimittaa huonokuntoisimmat silmälasit teollisuuden raaka-aineeksi. Kaikki keräykseen tuodut lasit päätyvät joko Tansaniaan tai saadaan tehokkaasti kierrätettyä kiertotalouden periaatteiden mukaisesti.

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka toteuttaa kiertotaloutta käytännössä. Lassila & Tikanojan tarkoituksena on pitää materiaalit, kiinteistöt ja tehtaat mahdollisimman pitkään tuottavassa käytössä sekä tehostaa raaka-aineiden ja energian käyttöä. Specsaversin Anna hyvän näön kiertää -kampanjassa Lassila & Tikanoja auttaa säilyttämään silmälasien materiaalien arvon sekä säästämään ympäristöä kierrättämällä huonokuntoiset lasit kiertotalouden mukaisesti. 

Lue lisää Lassila & Tikanojasta tästä

Wimao Oy

Muovikehykset ja -linssit toimitetaan Wimao Oy:lle, jonka tuotantolaitoksella Lappeenrannassa niistä valmistetaan ekologisia komposiittituotteita, kuten kuormalavoja tai terassi- ja pihalaattoja. Metallikehykset puolestaan päätyvät kierrätykseen ja teollisuuden raaka-aineeksi.

Wimao suunnittelee ja valmistaa materiaaleja sekä biokomposiittituotteita kierrätysmateriaaleista. Wimaon tuotteet ovat ympäristöystävällisiä: keskimäärin jokainen tuotettu kilo säästää kilon verran kasvihuonekaasupäästöjä. Wimao työskentelee kiertotalouden edistämiseksi ja etsii uusia tapoja hyödyntää erilaisia raaka-aineita ja kierrätysmateriaaleja.

Lue lisää Wimao Oy:sta tästä