Ovatko piilolinssit oikeasti mukavat käyttää?

Jos et ole vielä kokeillut piilolinssejä, saattaa ajatus vieraan esineen laittamisesta silmään tuntua epäilyttävältä. Piilolinssien käyttöön tottuu kuitenkin nopeasti ja siitä tulee pian rutiinia.

Harkitsetko siirtymistä silmälaseista piilolinsseihin? Asia epäilyttää helposti aluksi riippumatta siitä, kuinka usein piilolinssejä aikoo käyttää.

Moni miettii sitä, miltä piilolinssit tuntuvat kun ne laittaa silmään – tuntuuko linssi silmässä yhtä epämiellyttävältä kuin miltä se kuulostaa?

Tässä artikkelissa kerromme, mitä piilolinsseistä on hyvä tietää, jos pohtii niiden käyttömukavuutta.

Ovatko piilolinssit mukavat käyttää?

Kyllä, piilolinssit ovat erittäin mukavat käyttää. Piilolinssit toimivat kiinnittymällä silmän kyynelkalvoon. Kyynelkalvo on nestekerros, joka suojaa silmää ja pitää sen kosteana. Linssi kiinnittyy hellävaraisesti kyynelkalvolle ja liikkuu silmän luonnollisen liikkeen mukana, muttei siirry pois paikaltaan silmiä räpytellessä.

Kun piilolinsseihin on tottunut, ne unohtaa yleensä kokonaan. Siksi on turha murehtia niiden mahdollista epämukavuutta – ne eivät tunnu miltään.

Miten osaan valita oikeat piilolinssit?

Varaa aina aika optikolle kun päätät kokeilla piilolinssejä. Optikko auttaa sinua löytämään piilolinssit, jotka sopivat parhaiten silmiisi, käyttötottumuksiisi ja elämääsi.

Optikko tekee silmillesi erilaisia testejä löytääkseen linssit, jotka sopivat parhaiten omiin tarpeisiisi ja silmiesi rakenteeseen.

Mukavuus on hyvä mittari sille, sopivatko piilolinssit itselle. Piilolinssit eivät saa koskaan aiheuttaa epämukavuutta. Jos näin käy, vaihda ne heti uusiin. 

Kokeneen optikon opastuksella totuttelet piilolinsseihin nopeimmin ja helpoimmin.

Piilolinssejä käyttävät päivittäin miljoonat ihmiset ympäri maailmaa, joten on selvää, ettei niiden käyttö voi yleisesti olla kovin epämukavaa. Älä siis huolehdi turhaan, vaan käänny kokeneen optikon puoleen ja löydät varmasti itsellesi sopivat piilolinssit. 

Haluatko kokeilla piilolinssejä?

Asiantuntijamme auttavat sinua

Varaa aika

Onko piilolinssien käyttö epämukavaa?

Piilolinssien käyttö ei ole epämukavaa eikä kivuliasta. Suurin osa ihmisistä oppii halutessaan laittamaan piilolinssit silmiinsä. Tekniikkaa voi kuitenkin joutua harjoittelemaan muutaman kerran.

Useimmat oppivat optikon opastamana itselleen sopivan tavan laittaa piilolinssit silmiin jo muutamalla yrityskerralla. Pian piilolinssien laittaminen silmiin tapahtuu helposti ja muuttuu luonnolliseksi osaksi päivittäistä rutiinia.

Piilolinsseihin totutellessa on melko tavallista laittaa ne silmiin vahingossa väärin päin. Se ei kuitenkaan vahingoita silmiä ja huomaat kyllä nopeasti, jos ne eivät ole silmissä oikein. Poista silloin piilolinssi silmästä ja yritä uudelleen.

Miten piilolinssien käyttö on mahdollisimman mukavaa?

Piilolinssit ovat mukavimmat silmissä, kun käytät niitä optikon antamien ohjeiden mukaisesti.

Yleisinä ohjeina kannattaa muistaa, ettei piilolinssit silmissä saa nukkua ja että kädet on pestävä ja kuivattava aina ennen linssien käsittelyä ja silmiin koskemista. Hyvä hygienia on erittäin tärkeää piilolinssejä käytettäessä. 

Hävitä linssit aina suositellun käyttöajan jälkeen. Käy myös kaikissa optikon piilolinssikontrolleissa. Siten varmistat, että käytät juuri nyt itsellesi sopivimpia piilolinssejä.

Lue lisää piilolinssien käyttövinkkejä täältä.Olen kokeillut piilolinssejä aikaisemmin eikä se tuntunut mukavalta. Mitä minun kannattaa tehdä?

Piilolinssiteknologia on kehittynyt viime vuosien aikana paljon ja markkinoilla on nykyään tarjolla entistä useammanlaisia, helpompikäyttöisiä ja mukavamman tuntuisia piilolinssejä.

On siis epätodennäköistä, ettei sinulle löydy sopivia piilolinssejä.

Jos haluat käytännöllisen vaihtoehdon silmälaseille, kannattaa keskustella optikon kanssa. Optikko auttaa sinua löytämään näönvahvuuttasi ja näköongelmiasi parhaiten vastaavan piilolinssivaihtoehdon.

Voiko piilolinssejä käyttää, vaikka olisi erityisiä näköön liittyviä ongelmia?

Monia yleisimmistä näköongelmista, kuten likinäköä, kaukonköä ja hajataitteisuutta, voidaan korjata piilolinssien avulla.

Usein piilolinssejä voidaan käyttää myös silloin, kun silmät ovat esimerkiksi kuivat tai herkät, sillä monien silmäongelmien ratkaisuun on suunniteltu erityisiä piilolinssityyppejä.

Keskustele kokeneen optikon kanssa, niin saat varmasti apua omiin silmäongelmiisi sopivien piilolinssien löytämiseen.

Lisätietoa piilolinsseistä