Kaikki mitä sinun tulee tietää UV-säteilystä

Aurinkolaseissa ei ole kyse vain tyylistä ja muodista - ne myös suojaavat silmiäsi auringon haitallisilta säteiltä. Ultraviolettisäteitä on kolmea eri tyyppiä: UVA, UVB ja UVC, joista jokainen voi huomaamattasi vahingoittaa ihoasi.

UVA on tavallisin sädetyyppi, ja se tunkeutuu syvimmälle ihoon. Sen aallonpituus on pisintä ja siitä koostuu suurin osa maan pinnalle asti pääsevästä auringon aiheuttamasta säteilystä. UVA-säteily on ympärivuotista, ja se läpäisee myös ikkunalasin ja pilvipeitteen, joten suojautuminen siltä on tärkeää kaikkina vuodenaikoina. UVB-säteily on aallonpituudeltaan keskipitkää, ja aiheuttaa auringonpolttamia, ruskettumista ja ihosyöpää.

100 % suoja silmillesi

Tärkeintä aurinkolasien hankinnassa on varmistaa, että niissä on CE-tarra. Niin halpojen kuin kalliiden designer-lasienkin kohdalla tulee varmistaa, että ne suojaavat silmiäsi täydellisesti kaikilta haitallisilta UV-säteiltä.

Aika hankkia uudet aurinkolasit?

Tutustu tarjouksiin

Katso lisää

Värilliset ja polarisoivat linssit

Mitä ovat polarisoivat linssit? Yksinkertaistaen ne on suunniteltu vähentämään veden, lasin ja lumen kaltaisista heijastavista vaakapinnoista johtuvaa häikäisyä, sekä suojaamaan silmiä haitalliselta UV-säteilyltä. Niitä ei tule sekoittaa värillisiin linsseihin, sillä polarisoivien linssien pinnassa on erityinen kalvo, joka muuttaa tapaa, jolla valo osuu silmiin ja vähentää siten heijastumia ja auringosta johtuvaa häikäisyä. Ne soveltuvat myös erinomaisesti ajamiseen, ja monien mielestä polarisoivat aurinkolasit ovatkin polarisoimattomia parempia.