Specsaversin silmälääkärin vastaanotto

Kokeneet ja korkeasti koulutetut silmälääkärimme voivat todeta ja auttaa hoitamaan silmiin liittyviä sairauksia ja terveydellisiä ongelmia. Silmälääkärikäynnille valmistautuessa on hyvä tietää seuraavat asiat. 

Etsi silmälääkäri

Alla olevasta haitarivalikosta löydät listan niistä Specsavers-liikkeistä, jotka tarjoavat silmälääkäripalveluita alueellasi. Valitse liike ja varaa aika silmälääkäriin. Jos aikoja ei juuri nyt ole tarjolla, sinut ohjataan automaattisesti ajanvaraustiedustelulomakkeelle. Lomakkeen täytettyäsi otamme sinuun yhteyttä.

Vastauksia kysymyksiisi

Mikä on silmälääkäri?

Silmälääkäri eli silmätautien erikoislääkäri on lääketieteellisen koulutuksen saanut erikoisasiantuntija. Silmälääkäreillä on asiantuntemusta silmäsairauksien diagnosoinnista ja kirurgisesta ja lääkinnällisestä hoidosta.

Tuleeko minun jollain tavalla valmistautua ennen näöntutkimusta?

Ota mukaasi käytössäsi olevat silmälasit ja mahdolliset tiedot nykyisistä silmälaseista ja/tai piilolinsseistä. Jos käytät piilolinssejä, on linssit hyvä poistaa silmistä muutamaa tuntia ennen näöntutkimusta.

Mitä silmälääkäri tekee?

Silmälääkäri on silmän ja näköjärjestelmän hoitoon sekä silmäsairauksien ennaltaehkäisyyn perehtynyt erikoislääkäri. Silmätautien erikoislääkäri diagnosoi ja hoitaa silmän ja näköjärjestelmän sairauksia ja vammoja. Lisäksi silmälääkäri voi määrätä silmälaseja ja todeta silmän soveltuvuuden piilolinssien käyttöön. Kaikkien alle 8-vuotiaiden lasten näöntutkimukset hoitaa aina silmälääkäri. Mikäli tiedossa on suvussa esiintyviä perinnöllisiä silmäsairauksia, kannattaa säännölliset silmälääkärikontrollit aloittaa jo hyvissä ajoin ennen 40 ikävuotta. Silmälääkäri tutkii myös niiden henkilöiden näön, joille on tehty silmään kohdistuva leikkaus tai joilla on todettu silmäsairaus.

Miksi optikko laittaa silmiini silmätippoja?

Silmätippoja voidaan laittaa pupillin laajentamiseksi, jolloin silmän sisään on helpompi nähdä. Lähinäkö saattaa hetkellisesti sumentua silmätippojen laittamisen jälkeen, mutta vaikutuksen pitäisi mennä ohi muutamassa tunnissa. Autolla ajamista on syytä välttää, kunnes vaikutus on mennyt ohi, ja auringonpaisteella on käytettävä aurinkolaseja.