Sopivatko piilolinssit minun näölleni?

Jos sinulla on erityistarpeita tai jokin yleinen silmäongelma, kuten hajataitteisuus tai ikänäkö, saatat miettiä, onko omalle näöllesi sopivia piilolinssejä olemassakaan. Linssejä on kuitenkin monenlaisia ja niinpä sopivat linssit löytyvät yleensä lähes kaikille.

Jos olet aina käyttänyt silmälaseja etkä koskaan edes kokeillut piilolinssejä, voi olla että epäilet, etteivät piilolinssit sovi sinulle. Näköongelmat ovat usein hyvin yksilöllisiä, joten ehkä ajattelet, että juuri sinun silmillesi sopivia linssejä ei olekaan.

Tässä artikkelissa kerromme lisää piilolinssien käytöstä ja soveltuvuudesta. Sillä hyvä uutinen on, että lähes kuka tahansa voi käyttää niitä.

Soveltuvatko piilolinssit minulle?

Specsaversilta löytyy laadukkaita piilolinssejä 99 %:lle kaikista lasiresepteistä. Valikoimamme kattaa taitekertoimet +20,00 ‑ ‑20,00, joten lähes jokaiselle löytyy sopiva piilolinssivahvuus.

Tutustu Specsaversin piilolinssivalikoimaan.

Lähes kaikki voivat käyttää piilolinssejä ja löytää omiin tarpeisiinsa sopivat linssit iästä, elämäntyylistä ja näköongelmasta riippumatta.Oletpa siis käyttänyt silmälaseja koko ikäsi tai tarvitset apua näkemiseen vasta nyt, sopivat piilolinssit löytyvät sinulle lähes varmasti.

Onko piilolinssejä olemassa minun vahvuuksillani?

Monet käyttävät erilaisia silmälaseja eri tilanteissa – esimerkiksi yhdenlaisia työskennellessään tietokoneella ja toisia katsoessaan kauas.

Törmäämmekin usein oletukseen, että jos käytössä on eri silmälaseja eri etäisyyksiin ja käyttötilanteisiin, ei vastaavia piilolinssejä ole olemassa. Onneksi myös monitehopiilolinssejä on laaja valikoima moniin eri tarpeisiin.

Monitehopiilolinssissä erilaiset näkötarpeet on yhdistetty yhteen linssiin, joten näet niillä kaikille etäisyyksille, etkä tarvitse silmälaseja avuksi.

Haluatko kokeilla piilolinssejä?

Asiantuntijamme auttavat sinua

Mitä monitehopiilolinssit ovat?

Monitehopiilolinssit ovat loistava ja käytännöllinen vaihtoehto silloin, kun tarvitsee nähdä hyvin lähelle ja kauas.

Lue lisää monitehopiilolinsseistä. Voiko piilolinssejä käyttää kaikenlaisissa näköongelmissa?

Piilolinssit sopivat kaikenikäisille käyttäjille ja kaikkiin elämäntyyleihin. Piilolinssejä, aivan kuten silmälasejakin, voidaan käyttää ratkaisemaan monia yleisiä näköongelmia, kuten:

  • Likinäköisyys (myopia)

  • Kaukonäköisyys (hyperopia)

  • Ikänäkö (presbyopia)

  • Hajataitteisuus (astigmatismi, jota voi korjata toorisella linssillä)

Usein ajatellaan, että kuiva‑ tai herkkäsilmäisille piilolinssit eivät sovi. Kuitenkin esimerkiksi silikonihydrogeelilinssit läpäisevät happea tavallista paremmin ja saattavat sopia kuivasilmäisille oikein hyvin.

Piilolinssit sopivat siis yleensä myös erilaisista näköongelmista kärsiville. Silmälasien tavoin piilolinssit korjaavat silmän taittovirheitä, ja useimpiin näköongelmiin löytyy sopiva ratkaisu.

Voinko vaihdella silmälaseja ja piilolinssejä tarpeen mukaan?

Tottakai, piilolinssejä voi käyttää hyvin joustavasti.

Monet käyttävät piilolinssejä esimerkiksi urheillessa tai ulkoillessa. Monissa arkielämän tilanteissa piilolinssit voivat olla silmälaseja käytännöllisemmät.

Myös piilolinssien kestotilauksesta löytyy sopiva vaihtoehto, jos piilolinssien käyttö ei ole jokapäiväistä: 30 tai 60 kertakäyttölinssiparia 90 päivän välein. Se on hyvä ratkaisu, jos käytät linssejä säännöllisesti, mutta et päivittäin.

En tiedä, sopivatko piilolinssit minulle. Mistä sen tietää?

Linssiteknologia on kehittynyt huomattavasti viime vuosina, ja markkinoilla on paljon erilaisia linssejä. Siksi myös sinä löydät hyvin todennäköisesti itsellesi sopivat piilolinssit.

Keskustele piilolinsseistä optikon kanssa. Hän auttaa sinua löytämään vahvuuksiisi ja näköongelmiisi parhaiten sopivat linssit.

Opinkohan laittamaan piilolinssit silmiin?

Piilolinssien käyttö vaatii yleensä jonkin verran harjoittelua, mutta piilolinssien kokeileminen kannattaa siitä huolimatta.

Kaikenikäiset voivat oppia käyttämään piilolinssejä, myös lapset. Kun päätät aloittaa piilolinssien käytön, optikkosi opastaa sinua piilolinssien asettamisessa ja poistamisessa.

Piilolinssien käytöstä tulee nopeasti luonnollinen osa päivittäistä rutiiniasi.

Lisätietoa piilolinsseistä