Kolme asiaa, joita et välttämättä tiennyt aurinkolaseista joissa on vahvuudet

Kehykset ja auringolta ja häikäisyltä suojaavat linssit - aika yksinkertainen yhtälö, vai mitä? Vai onko sittenkään? Niitä saa kaiken muotoisina ja kokoisina, piloteista ylisuuriin retroversioihin. Niillä on paljon merkitystä ulkonäön kannalta - aurinkolasien valinta kertoo kaikille, oletko matkalla uimaan vai näytätkö muuten vaan rokkitähdeltä. Silti kyse ei ole ainoastaan itseilmaisusta ja muodista, vaan mukavuudesta, hyvästä näkökyvystä ja silmien terveydestä.

Kolme asiaa, jotka kannattaa pitää mielessä

Koolla on väliä 

Älä valitse liian pieniä aurinkolaseja. Silmänympärysiho on hyvin herkkää ja vaatii suojaa haitallisia UV-säteitä vastaan, aivan kuten silmätkin. Valitse siis suojaamisen kannalta riittävän suuret lasit.

Värit eivät ole vain värejä

Eri väreillä on erilaisia käyttötarkoituksia. Tiesitkö, että ruskean ja harmaan sävyjä suositellaan ajamiseen? Ja että jotkut värit taas soveltuvat erityisen hyvin urheiluun? Suosittelemme myös polarisoivia aurinkolaseja - polarisointi vähentää häikäisyn ja heijastumien aiheuttamia epämukavuutta, mikä on erityisen tärkeää veden äärellä, tuntureilla tai vuoristossa.

Aika hankkia uudet aurinkolasit?

Tutustu tarjouksiin

Katso lisää

Vain vähän vahvuutta? Käytä silti

Laseissasi on vain vähän vahvuutta, joten olet mielummin ilman niitä. Näkymä on vähän epätarkka, mutta entä sitten? Silmälasien käyttämättä jättäminen ei ole silmille hyväksi, sillä pidemmällä aikavälillä silmät rasittuvat ja päätä voi alkaa särkeä. Liikenteessä tarkka näkökyky on myös turvallisuustekijä. Muistathan, että kaikki aurinkolasimme saa joko vahvuuksilla tai ilman, joten jos pärjäät ilman vahvuuksia, valikoimastamme löytyy myös aurinkolasit sinun tarpeisiisi.