Mitä sinun on hyvä tietää linssiväreistä

Sävytetyt ja värilliset linssit ovat yhä suositumpia. Niiden avulla on helppo päivittää tyyliä, mutta niillä on myös muita etuja. Ne esimerkiksi suojaavat silmiä haitalliselta UV-säteilyltä ja suodattavat sinistä valoa, mikä vähentää kontrastin vääristymää ja tekee näkymästä luonnollisemman kirkkaassa auringonvalossa.

Jotkut sävyt sopivat paremmin tiettyihin sääolosuhteisiin tai aktiviteetteihin kuin toiset. Tämän oppaan tarkoitus onkin auttaa sinua tekemään mahdollisimman onnistunut valinta eri vaihtoehtojen välillä.

Trendikkäitä värejä tyylisi tueksi

Yleisimmät linssivärit ovat ruskea, harmaa ja vihreä. Harmaan sävyt ovat monipuolisimpia käyttää ja paras valinta hillityn tyylin pariksi. Niitä voi käyttää niin aurinkoisella kuin pilviselläkin säällä ja ne suojaavat tehokkaasti häikäisyltä. Ruskeasävyiset linssit eivät ehkä ole rohkein värivaihtoehto, mutta ne tuovat kasvoille kaunista hehkua. Ne ovat hyvä valinta, jos pidät vaaleanpunaisista linsseistä, mutta haluat sävyn, joka on helpommin yhdisteltävissä eri asuihin ja tyyleihin.

Värillisten linssien edut

Värilliset linssit eivät kuitenkaan ole pelkästään tyylikkäitä, vaan auttavat myös suojaamaan silmiä. Harmaat linssit ovat monikäyttöisiä ja sopivat hyvin ulkoaktiviteetteihin. Ruskean sävyt vähentävät tehokkaasti häikäisyä pehmentämällä kirkkaan taivaan ja maiseman välistä kontrastia, mistä syystä ne ovatkin suosittuja aurinkolaseissa. Vihreät sävyt vähentävät silmien rasitusta, kun taas siniset sävyt terävöittävät ääriviivoja, mikä tekee niistä erityisen sopivia lumisiin tai sumuisiin olosuhteisiin. Innokas pyöräilijä saattaa hyötyä vaaleanpunaisista sävyistä, sillä ne parantavat näkyvyyttä pilvisinä päivinä. Keltaiset sävyt sopivat hyvin ajamiseen, sillä ne parantavat syvyyden ja etäisyyden hahmottamista.

Aika hankkia uudet aurinkolasit?

Tutustu tarjouksiin

Katso lisää

Värilliset linssit vahvuuksilla

Värilliset linssit piristävät tavallisimpiakin kehyksiä. Ne ovat huipputrendikkäitä, ja tyyli-ikonien päässä voi nyt nähdä kaikkia sateenkaaren sävyjä. Kaikki linssivärimme voidaan myös räätälöidä omiin vahvuuksiisi ja tyyliisi sopiviksi. Värilliset linssit tehdään kokonaan alusta sen sijaan, että vanhat linssit värjättäisiin, joten tarvitset myös niihin sopivat uudet kehykset. Jos valmiista sävy- ja kehysyhdistelmistä ei löydy mieleistä, voit valita suosikkikehyksesi ja luoda oman persoonallisen yhdistelmän.