Kokonaisvaltainen näöntutkimus - Pidä huolta silmistäsi

Specsavers Optikon Kokonaisvaltainen näöntutkimus

Näkö on aisteistasi tärkein. Tiesitkö, että jopa 80% aisti-informaatiosta tulee näköaistin kautta? Säännöllinen näöntarkastus on vaivattomin tapa pitää huolta silmistäsi ja näöstäsi. Specsaversin Kokonaisvaltaisessa näöntutkimuksessa tarkastamme paitsi näkösi, arvioimme myös silmiesi terveydentilaa digitaalisen silmänpohjakuvauksen avulla. Kokonaisvaltainen näöntutkimus sisältää siis kaikki kattavan näöntutkimuksen osa-alueet esitutkimuksesta silmälasireseptiin saakka kiinteällä hinnalla 29€ ja kestää vain 30 minuuttia.

Mitä Kokonaisvaltainen näöntutkimus sisältää?

Specsaversin Kokonaisvaltainen näöntutkimus sisältää kaikki kattavan näöntutkimuksen osa-alueet esitutkimuksesta silmälasireseptiin yhdellä kiinteällä hinnalla, 29 €. Näöntarkastukseen kuuluu myös silmänpainemittaus ja digitaalinen silmänpohjakuvaus, jonka avulla erikoiskoulutetut optikkomme voivat arvioida myös silmiesi terveydentilaa entistä paremmin. 

Kokonaisvaltainen näöntutkimuksemme sisältää: 

  • Esitutkimuksen
  • Henkilökohtaisen näkötilanteen kartoituksen  
  • Taittovirheiden määrityksen
  • Digitaalisen silmänpohjakuvauksen
  • Silmänpaineen mittauksen
  • Silmien terveydentilan arvioinnin
  • Kirjallisen silmälasireseptin

Silmänpohjakuvaus osana näöntarkastusta

Asiakkaidemme silmien terveys on meille Specsaversilla tärkeää. Siksi Kokonaisvaltainen näöntutkimuksemme sisältää myös digitaalisen silmänpohjakuvauksen ja silmänpaineen mittauksen – samaan hintaan. Kokonaisvaltainen näöntutkimus tehdään käyttäen uutta, korkealaatuista teknologiaa.

Silmänpohjasta voidaan havaita viitteitä useista mahdollisista silmäsairauksista, kuten silmänpohjan rappeumasta tai silmänpainetaudista eli glaukoomasta. Myös diabetes aiheuttaa usein muutoksia silmänpohjan verkkokalvolla. Jopa kolmasosalla tulevista diabeetikoista havaitaan muutoksia silmänpohjassa jo ennen lopullista diagnoosia. Silmänpohja on ainoa kohta ihmisen kehossa, jossa verisuonet ovat näkyvissä, jolloin niiden kuntoa tai mahdollisia poikkeamia voidaan arvioida.

Kuvaaminen on nopeaa ja vaivatonta ja kuuluu aina näöntutkimuksen hintaan (29 €) Specsaversilla. 

Tietoa silmänpohjakuvauksesta

Silmänpohja on keskeinen silmien terveydestä viestivä indikaattori. Nykyaikaisen digitaalisen silmänpohjakuvauksen avulla silmissä tapahtuvia muutoksia voidaan seurata luotettavasti vertaamalla tutkimuksessa otettuja kuvia aikaisempiin. Kuvat arkistoidaan sähköisesti osaksi Specsaversin potilastietojärjestelmää ja asiakkaalla on mahdollisuus saada halutessaan kuvat myös itselleen.

Kuvattavalla 45 asteen alueella keskeisessä silmänpohjassa sijaitsevat monet silmän terveydentilan kannalta keskeiset rakenteet, kuten näköhermonpää (papilla), tarkan näkemisen alue (macula) sekä silmän pääversisuonet. Koko silmänpohja on laajuudeltaan noin 200 astetta.

Kuinka usein Kokonaisvaltaiseen näöntutkimukseen?

Optikon kokonaisvaltainen näöntutkimus on helppo ja edullinen tapa pitää huolta näöstä ja seurata mahdollisia merkkejä silmäterveyden riskeistä. Optikon tutkimus, johon sisältyy silmänpainemittaus ja silmänpohjakuvaus on tarpeen kahden vuoden välein tai näkemisen oireiden ilmaantuessa.Mikäli sinulla on leikatut silmät tai olet jo silmälääkärin asiakas, suosittelemme varaamaan ajan silmälääkärille suoraan liikkeestämme.

Optikolle vai silmälääkärille?

Optikko on näöntutkimuksen ammattilainen, joka on erityisesti koulutettu tutkimaan silmien taittovirheitä, silmien yhteistoimintaa sekä näköjärjestelmän eri osa-alueiden toimintaa. Specsaversin optikot ovat lisäksi erikoiskoulutettu silmänpohjakuvauksiin sekä kuvien perusteella tehtävään silmien terveydentilan arviointiin. Mahdollinen sairauksien diagnosointi kuuluu aina lääkärille. Optikko ohjaa sinut tarvittaessa silmälääkärin vastaanotolle. Tarvitessasi uusia silmälaseja tai halutessasi tarkastuttaa näkösi, Specsavers optikko on ammattilainen sinua varten.

Silmälääkäri on silmätautien diagnosointiin ja hoitoon erikoistunut ammattilainen. Silmälääkärin puoleen on syytä kääntyä silloin, kun sairastat tai epäilet sairastavasi silmäsairautta tai jos kuulut jonkun silmäsairauden riskiryhmään ja haluat varmistua silmiesi terveydestä. Specsaversin optikot ohjaavat sinut Kokonaisvaltaisen näöntutkimuksen perusteella tarvittaessa silmälääkärille.

 

 

 

 

 

Lue lisää näönhuollosta