Vältä näitä virheitä kun ostat seuraavia aurinkolaseja

Monet meistä miettivät vain tyyliä ja ulkonäköä aurinkolaseja valitessaan. Mutta on myös muita kriteereitä, sillä aurinkolasien tärkein tehtävä on silmien suojaaminen haitallisilta UV-säteiltä. Mitä kannattaa pitää mielessä aurinkolaseja valitessa? Lue alla oleva lista välttääksesi yleisimmät virheet.  

Ostamasi aurinkolasit eivät suojaa auringolta riittävästi

Auringon valo koostuu monenlaisista säteistä, kuten silmälle näkymättömistä ultraviolettisäteistä. Vaikka pieni määrä auringon valoa voikin olla hyväksi terveydelle, jatkuva altistuminen UV-säteilylle voi vahingoittaa näkökykyä, erityisesti jos silmiä ei ole suojattu asianmukaisesti. Onkin siis tärkeää suojata silmiä mahdollisimman tehokkaasti haitallisilta UV-säteiltä.

Auringon valo koostuu monenlaisista säteistä, kuten silmälle näkymättömistä ultraviolettisäteistä. Vaikka pieni määrä auringon valoa voikin olla hyväksi terveydelle, jatkuva altistuminen UV-säteilylle voi vahingoittaa näkökykyä, erityisesti jos silmiä ei ole suojattu asianmukaisesti. Onkin siis tärkeää suojata silmiä mahdollisimman tehokkaasti haitallisilta UV-säteiltä. Pidä aina laadukkaat ja riittävästi suojaavat aurinkolasit käden ulottuvilla.

Ostat sertifioimattomat aurinkolasit

Linssin värillisyys ei takaa, että niissä on tarvittava UV-suojaus, vaikka monet niin uskovatkin. Edullisissa aurinkolaseissa voi olla UV-suoja, mutta tärkeää onkin varmistaa, että ne suojaavat UVA- ja UVB-säteiltä täydellisesti. Sen voi tehdä tarkistamalla, että kehyksissä on CE- tai UV400-merkintä. CE-merkintä tarkoittaa, että aurinkolasit täyttävät EU:n laatu- ja turvallisuusstandardit ja suojaavat silmiä tehokkaasti UV-säteiltä. Specsaversilla kaikissa aurinkolaseissa on aina 100 % UV-suoja.

Aika hankkia uudet aurinkolasit?

Tutustu tarjouksiin

Katso lisää

Et mieti tarpeitasi

Aurinkolaseja ostaessa voi helposti unohtua miettiä kunnolla, millaisiin tarpeisiin niitä todellisuudessa tarvitaan. Erilaiset lasit ja erilaiset pintakäsittelyt tai muut ominaisuudet sopivat erilaisiin tilanteisiin. Jos esimerkiksi ajat paljon, tarvitset erilaisia aurinkolaseja kuin jos työskentelet ulkona suurimman osan päivästä. Kun ostat aurinkolasit, jotka sopivat tarpeisiisi, olet myös todennäköisimmin tyytyväinen niihin.