Ostoehdot

 

Lue nämä Ostoehdot huolellisesti ennen kuin tilaat tuotteita tältä sivustolta. Ostoehdot määrittelevät ne ehdot joiden mukaisesti Specsavers tarjoaa tällä sivustolla mainostettuja tuotteita.
Tilaamalla mitä tahansa tuotteitamme sitoudut noudattamaan näitä Ostoehtoja. Tulosta itsellesi kopio näistä Ostoehdoista myöhempää tarvetta varten.

1 - Yleiset ehdot
1.1
Näitä Ostoehtoja, jotka sisältävät Palautuskäytännön, sovelletaan kaikkiin verkossa osoitteessa www.specsavers.fi (”Sivusto”) tai automaattisen uusintatilausjärjestelmämme kautta tehtäviin ostoihin.
1.2
Sivuston tarjoamat tavarat ja palvelut toimittaa Specsavers Finland Oy ja sen tytäryhtiöt sekä sen perimmäinen holding-yhtiö tytäryhtiöineen (yhdessä jäljempänä ”Specsavers”).
1.3
Tehdessäsi tilauksia tämän Sivuston kautta sinua pyydetään nimeämään suomalainen Specsavers-liike, josta tulee sinun kanssasi sopimuksen tekevä Specsavers-yksikkö. Sopimusosapuoleksi valitsemasi yksikön yksityiskohtaiset yhteystiedot näkyvät sinulle sähköpostitse lähetetyssä tilausvahvistuksessa.
1.4
Jos sinulla on kysyttävää tilauksestasi tai Sivustosta, ota yhteyttä Specsaversiin lähettämällä postia osoitteeseen Specsavers Finland Oy, Neilikkatie 17, 01300 Vantaa, sähköposti osoitteeseen asiakaspalvelu@specsavers.fi, tai soittamalla numeroon 040 570 5493.

2 - Tilauksen tekeminen
2.1
Kun teet tilauksen Sivuston kautta voit ostaa linssejä kertaostoksena tai kestotilauksena, jonka perusteella sinulle toimitetaan linssejä jatkuvalla periaatteella.
2.2
Tilauslomakkeen lähetettyäsi saat Specsaversilta sähköpostin, jossa ilmoitetaan Specsaversin vastaanottaneen tilauksesi ja vahvistetaan tilauksesi yksityiskohdat (mukaan lukien sopimusosapuoleksi nimeämäsi liikkeen yksityiskohtaiset yhteystiedot) ja tilausnumerosi. Ostoksesi on valmis, kun Specsavers on käsitellyt maksun. Saat tällöin sähköpostin, jossa vahvistetaan, että tuotteet on maksettu ja lähetetty. Sopimus koskee vain niitä tuotteita, joiden lähetys on vahvistettu sähköpostivahvistuksessa. Specsavers ei ole velvollinen toimittamaan mitään muita tuotteita, joita tilauksesi on mahdollisesti sisältänyt, ennen kuin tällaisten tuotteiden lähetys on vahvistettu erillisessä sähköpostivahvistuksessa.
2.3
Kun tilaustasi käsitellään, saat sähköpostitse tiedon, mikäli jokin tilatuista tuotteista ei ole saatavilla tai jos tilauksessasi on jokin ongelma.
2.4
Jos jotakin tilattua tuotetta ei ole saatavilla, Specsavers saattaa tarjota sinulle korvaavaa tuotetta, jonka laatu ja hinta vastaavat tilaamaasi tuotetta. Mikäli Specsavers ei kykene tarjoamaan korvaavaa tuotetta tai jos et halua vastaanottaa korvaavaa tuotetta, Specsavers palauttaa suorittamasi maksun 10 päivän kuluessa päivästä, jolloin Specsavers vastaanotti tilauksesi. Specsavers hyvittää suorittamasi maksun samalla maksutavalla, jota käytit ostoksen maksaessasi.
2.5
Voit tarkastaa tilauksesi tilanteen Sivuston kohdassa Käyttäjätili.
2.6
Tilauksia voidaan toimittaa vain voimassaoleviin postiosoitteisiin Suomessa (pois lukien postilokero-osoitteet).

3 - Specsavers piilolinssien kestotilauksen tekeminen
3.1
”Piilolinssien kestotilaus” on Specsaversin automaattinen uusintatilausjärjestelmä, mikä tarkoittaa sitä, että tilaus luodaan automaattisesti valitsemanasi päivämääränä tai päivämäärinä ja tietyin väliajoin.
3.2
Kun olet luonut Specsavers piilolinssien kestotilaustilin, saat Specsaversilta sähköpostin, jossa vahvistetaan jatkuva tilauksesi ja tiedot sen sisältämästä tuotteesta tai tuotteista, arvioitu Specsavers piilolinssien kestotilaushinta, toimitusosoite, maksutapa, uusintatilauksen toistumistiheys ja seuraava päivämäärä, jolloin tilauksesi luodaan automaattisesti (”Seuraava Tilauspäivä”).
3.3
Tilauksen koko summa veloitetaan maksukortiltasi automaattisesti silloin, kun kukin piilolinssien kestotilaus luodaan.
3.4
Specsavers voi nostaa tai laskea tuotteiden hintoja uusiutuvan piilolinssien kestotilauksesi aikana. Saat sähköpostin, jossa vahvistetaan Specsavers piilolinssien kestotilauksesi seitsemän (7) päivää ennen kutakin Seuraavaa Tilauspäivää. Tämä sähköposti sisältää tilauksen hintatiedot. Specsavers piilolinssien kestotilauksesi lopullinen hinta määritetään valitsemaasi Seuraavaa Tilauspäivää edeltävänä päivänä. Hinta, joka mainitaan 7 päivää ennen Seuraavaa Tilauspäivää lähettämässämme Specsavers piilolinssien kestotilauksesi vahvistavassa sähköpostissa, on korkein mahdollinen hinta, jonka joudut maksamaan kyseisestä tilauksesta siinäkin tapauksessa, että hintoja nostettaisiin. Jos Specsavers aloittaa kampanjan, jossa tarjotaan tilaamaasi tuotetta edullisemmalla hinnalla, tilauksesi hinta on automaattisesti alhaisempi.
Voit muuttaa tilauksen tietoja Seuraavaa Tilauspäivää edeltävään päivään asti. Tällaiset muutokset voivat vaikuttaa tilauksesi hintaan kyseisen päivän hintojen mukaisesti. Sinun ei tarvitse ryhtyä mihinkään toimenpiteisiin tilausvahvistuksen saatuasi, koska tilauksesi lähetetään automaattisesti, ellet halua tehdä muutoksia tilauksen tietoihin tai peruuttaa tilausta.
3.5
Kun piilolinssien kestotilauksesi on lähetetty seuraavana tilauspäivänä, saat sähköpostivahvistuksen, joka sisältää kaikki yksityiskohtaiset tiedot ja lopullisen hinnan. Jos et ole tyytyväinen piilolinsseihin tai hintaan, voit palauttaa piilolinssit ja saada niistä maksamasi summan kokonaisuudessaan takaisin Palautuskäytännön mukaisesti.
3.6
Maksu käsitellään valittuna Seuraavana Tilauspäivänä. Tuotteet lähetetään vasta maksun onnistuneen käsittelyn jälkeen. Specsavers käsittelee luottokortilla suoritetut maksut Seuraavana Tilauspäivänä. Maksut käsittelee WorldPay Specsaversin puolesta. WorldPay salaa maksutiedot minimoidakseen luvattoman pääsyn tai luovuttamisen riskin.
3.7
Sinulle lähetetään sähköpostivahvistus, kun maksu on suoritettu ja tilaus luotu, ja toinen viesti, kun tuotteet on lähetetty. Jos maksu epäonnistuu, tilauksesi keskeytetään, ja otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse, jotta voit ryhtyä toimenpiteisiin tilauksen loppuun saattamiseksi.
3.8
Kun ostat Specsaversilta piilolinssejä verkon kautta ja otat käyttöön Specsavers piilolinssien uusintatilauksen, saat 10% alennuksen tuotteista, jotka valitset kestotilauksena jatkuvalla periaatteella, alkaen ensimmäisestä automaattisesta uusintatilauksesta. Kyseinen 10 prosentin alennus ei koske alkuperäistä tilausta tai toimituskuluja. Säästö perustuu tuotteen vakiohintaan kunakin Seuraavana Tilauspäivänä.
3.9
Specsavers piilolinssien kestotilausasiakkaana saat 59 € arvoiset silmälasit kahden vuoden välein valitsemastasi Specsavers-myymälästä. Saat edun kertomalla myymälässä, että olet piilolinssien kestotilaus-asiakas. Myymälä tarkistaa käyntisi yhteydessä, että kestotilaus-asiakkuutesi on aktiivinen ja pääset näin hyödyntämään etusi. Etu on voimassa Specsavers-myymälässä, jonka olet valinnut omaksi myymäläksi verkkokaupassa. Etu koskee silmälaseja, joissa on vakiomuotoiset yksiteholinssit. Jos haluat ostaa korkeamman hintaluokan silmälasit tai erikoislinssit, saat ostoksestasi alennusta 59 €. Etua ei voi yhdistää muihin tarjouksiin. Etua ei voi vaihtaa rahaksi.
3.10
Sivustomme Käyttäjätili-toiminnon kautta voit milloin tahansa tarkistaa ja muokata uusiutuvan Specsavers piilolinssien kestotilauksesi tietoja (mukaan lukien tuotteita koskevat tiedot, toimitusosoite, maksutapa, uusintatilausten tiheys ja seuraava tilauspäivä). Käyttäjätili-toiminnon kautta pääset myös milloin tahansa poistamaan Specsavers piilolinssien -uusintatilausjärjestelmän käytöstäsi.
3.11
Specsavers piilolinssien kestotilauksen irtisanominen Käyttäjätili-toiminnon kautta pääset milloin tahansa poistamaan Specsavers piilolinssien uusintatilausjärjestelmän käytöstäsi. Voit myös irtisanoa Specsavers piilolinssien uusintatilausjärjestelmäsi ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse 040 570 5493 tai sähköpostitse: asiakaspalvelu@specsavers.fi. Sinun on irtisanottava piilolinssien kestotilaus ennen seuraavan tilauksen luontia seuraavana tilauspäivänä. Sinulle lähetetään sähköposti 7 päivää ennen Seuraavaa Tilauspäivää, minkä lisäksi Seuraava Tilauspäivä löytyy Käyttäjätili-toiminnon kautta.

4 - Käyttäjätili
4.1
Käyttäjätili-toiminnossa pääset tarkistamaan tämänhetkisen tilauksesi tilanteen ja tekemään tulevia tilauksia Sivustolla ilman, että sinun pitää antaa tietosi joka kerta uudelleen.
4.2
Kun rekisteröidyt Sivustolla asiakkaaksi ensimmäistä kertaa, sinun on täytettävä rekisteröintilomake. Voit milloin tahansa käydä päivittämässä antamiasi tietoja Käyttäjätili-toiminnossa.
4.3
Olet vastuussa salasanasi turvallisuudesta ja asianmukaisesta käytöstä, ja sinun on ryhdyttävä kaikkiin kohtuullisiin toimenpiteisiin varmistaaksesi, että salasana pysyy luottamuksellisena.

5 - Maksut
5.1
Maksu käsitellään tilauksesi vastaanoton jälkeen, mutta ennen tuotteiden lähettämistä. Maksut käsittelee Specsaversin puolesta WorldPay. WorldPay salaa maksutiedot minimoidakseen luvattoman pääsyn tai luovuttamisen riskin.
5.2
Sivustolla annetut hinnat sisältävät arvonlisäveron, mutta eivät toimituskuluja. Mahdolliset toimituskulut mainitaan sekä Sivustolla että tilauslomakkeella ennen kuin voit lähettää tilauksesi. Kaikkien tuotteiden hinnat ovat Sivustolla annettujen hintojen mukaisia, lukuun ottamatta tapauksia, joissa hinnassa on ilmeinen virhe. Hintoja voidaan muuttaa milloin tahansa, mutta muutoksilla ei ole vaikutusta tilauksiin, joista olet jo vastaanottanut Specsaversin tilausvahvistuksen. Tämä ei kuitenkaan koske hinnanalennuksia, missä tapauksessa tilauksesi hintaa alennetaan näiden ehtojen kohdan 3.4 mukaisesti.
5.3
Specsavers käsittelee luottokortilla suoritetut maksut tai pankkitililtä suoritetut maksut sen jälkeen, kun olet lähettänyt täyttämäsi tilauslomakkeen. Maksutietosi salataan luvattoman pääsyn tai luovuttamisen riskin minimoimiseksi.

6 - Velvollisuutesi
6.1
Sitoudut noudattamaan kaikkia tuotteiden yhteydessä toimitettavia käyttöohjeita tai muutoin optikkosi tai Specsavers-liikkeen antamia ohjeita. Tekemällä tilauksen vahvistat, että

  • sinulla on voimassa oleva piilolinssiresepti, jonka optikko on kirjoittanut tilaamillesi piilolinsseille
  • silmiesi kunnosta antamasi tiedot vastaavat tämänhetkisessä piilolinssireseptissäsi olevia tietoja
  • et ole tietoinen mistään syystä, miksi tilaamasi piilolinssit eivät olisi sinulle sopivat
  • sinulle tällä hetkellä määrätyt piilolinssit eivät aiheuta sinulle mitään epämukavuutta
  • tämän sivuston kautta tekemäsi tilaus edustaa piilolinssipyyntöä sinun taholtasi ja täyttää sinun tarpeesi, eikä kenenkään muun tarpeita
  • olet laillisesti kykenevä solmimaan sitovia sopimuksia.

7 - Tuotteiden toimitus ja tarkastus
7.1
Tilauksesi tilanne on nähtävissä Sivuston Käyttäjätili-osiossa tilausnumerosi avulla.
7.2
Piilolinssit lähetetään tilauksessa antamaasi osoitteeseen mahdollisimman pian postin vakiopalveluja käyttäen.
7.3
Pyrimme lähettämään kaikki varastossa olevat tuotteet 3 päivän kuluessa tilauksesi päivämäärästä ja tuotteet, joita ei ole varastossa, 10 päivän kuluessa tilauksesi päivämäärästä. Kokonaistoimitusajan ei pitäisi olla 30 päivää pidempi, lukuun ottamatta viivästyksiä, joihin Specsavers ei pysty vaikuttamaan.
7.4
Tarkastathan tuotteet mahdollisen vahingoittumisen, puutteiden tai poikkeavuuksien varalta mahdollisimman pian toimituksen jälkeen. Jos tavaroista löytyy huomautettavaa, älä käytä tavaroita, vaan palauta ne Palautuskäytännössä mainitulla tavalla.

8 - Tietosuoja
8.1
Specsavers käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteensa mukaisesti. Lue tietosuojaseloste huolellisesti ymmärtääksesi, miten Specsavers käyttää ja käsittelee henkilötietojasi. Tekemällä tilauksen annat suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn ja vakuutat, että kaikki antamasi henkilötiedot ovat oikeita.

9 - Peruutus- ja palautuskäytäntö
9.1
Sinulla on oikeus peruuttaa tilauksesi ilmoittamalla siitä meille 30 päivän kuluessa kunkin tuote-erän vastaanottamisesta. Voit ilmoittaa peruutuksesta puhelimitse tai sähköpostitse näiden ehtojen kohdassa 13 annettuja yhteystietoja käyttämällä. Voit myös peruuttaa tilauksen käyttämällä Sivustoltamme löytyvää peruutus- ja palautuslomaketta.
Jos peruutat tilauksesi, voit palauttaa avaamattomat ja käyttämättömät tuotteet

  • lähettämällä ne postitse Specsaversille (peruutuslomakkeesta löytyvään osoitteeseen)
  • palauttamalla tuotteet lähimpään Specsavers-liikkeeseen

Jos päätät lähettää tuotteet meille, sinun on maksettava postikulut itse, ellet käytä Sivustollamme saatavilla olevaa palautuskorttia. Tuotteiden palauttaminen lähimpään Specsavers-liikkeeseen on ilmaista.
9.2
Palautettuasi tuotteet näiden ehtojen mukaisesti, hyvitämme maksusi 14 päivän kuluessa peruutusilmoituksen vastaanottamisesta. Specsaversilla on oikeus pidättäytyä maksun hyvityksestä kunnes Specsavers on vastaanottanut palautettavat tuotteet tai kunnes sinä olet esittänyt todisteet tuotteiden palautuksesta.

10 - Ostoehtojen muuttaminen
10.1
Specsavers pidättää oikeuden tarkistaa ja tehdä muutoksia näihin Ostoehtoihin liiketoimintaamme vaikuttavia markkinaolosuhteissa tapahtuvia muutoksia, teknisiä muutoksia, maksutapamuutoksia, sovellettavassa lainsäädännössä ja säädösten vaatimuksissa tapahtuneita muutoksia sekä järjestelmämme kapasiteetissa tapahtuneita muutoksia vastaavasti.
10.2
Tilaukseesi sovelletaan tilauksesi tekoajankohtana voimassaolevia Ostoehtoja, ellei kyseisiin käytäntöihin ja näihin ehtoihin tehdä laista tai viranomaisesta johtuvia muutoksia (missä tapauksessa ehtoja sovelletaan aiemmin tekemiisi tilauksiin) tai jos ilmoitamme sinulle kyseisiin käytäntöihin tai näihin ehtoihin tehtävistä muutoksista kuukauden etukäteen. Meillä on oikeus olettaa sinun hyväksyneen ehtoihin tehtävät muutokset, ellet toisin ilmoita. Jos et hyväksy Specsaversin ehtoihin tekemiä muutoksia, sinulla on oikeus irtisanoa sinun ja Specsaversin välinen sopimus.

11 - Linkit
11.1
Mikäli Sivusto sisältää linkkejä muille sivustoille ja kolmansien osapuolten tarjoamiin resursseihin, nämä linkit on tarkoitettu vain tiedoksesi. Linkki toiselle sivustolle ei ole merkki ulkopuolisen linkin ylläpitäjän, tuotteen tai palvelujen hiljaisesta tai nimenomaisesta hyväksynnästä. Specsaversilla ei ole mahdollisuutta vaikuttaa tällaisten sivustojen tai resurssien sisältöön, eikä Specsavers ota mitään vastuuta tällaisista linkeistä tai resursseista tai niiden käytöstä tai sisältöön luottamisesta mahdollisesti aiheutuvasta vahingosta.

12 - Sovellettava laki ja riidanratkaisu
12.1
Näihin Ostoehtoihin sovelletaan Suomen lakia, lukuun ottamatta sen lainvalintasäännöksiä.
12.2
Kaikki näistä Ostoehdoista johtuvat tai verkkokaupassa tehtyihin ostoksiin liittyvät riidat ratkaistaan toimivaltaisessa tuomioistuimessa sovellettavan pakottavan lainsäädännön mukaisesti.
12.3
Yleisen oikeudenkäynnin sijaan voit jättää riidan kuluttajariitalautakunnan (http://kuluttajariita.fi/fi/) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä Kuluttajariitalautakuntaan, kuluttajan tulee ottaa yhteyttä kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi). Lisätietoa Euroopan komission verkkovälitteisestä riidanratkaisusta löytyy osoitteesta https://ec.europa.eu/odr.

13 - Yhteydenotot ja tiedustelut
13.1
Jos sinulla on kommentoitavaa tai kysyttävää Sivustomme sisältämästä aineistosta, ota meihin yhteyttä.
Specsavers Finland Oy
Neilikkatie 17,
01300 Vantaa,
sähköposti: asiakaspalvelu@specsavers.fi
puhelinnumero: 040 570 5493