Näöntutkimustyypit

Näöntutkimus

Näöntutkimuksen tuloksena saat silmälasireseptin, jolla voit tilata silmälasit. Näöntutkimuksen aikana optikko tutkii kaukonäkösi, lähinäön sekä silmien yhteistoiminnan. Lisäksi näöntutkimukseen sisältyy silmänpohjan kuvaus, taittovirheen määritys, silmänpaineen mittaus, ja yleisen silmien terveydentilan arvioinnin. Tarvittaessa optikko ohjaa sinut eteenpäin silmälääkärille. Näöntutkimuksessa tulisi käydä kahden vuoden välein.

Näöntutkimus kestää noin 20-30 minuuttia. Halutessasi voit tilata Specsavers-liikkeestä silmälasit heti tutkimuksen jälkeen, mikä vaikuttaa olennaisesti käyntisi pituuteen liikkeessä.

Näöntutkimus maksaa 29€. Lue näöntutkimuksestamme lisää tästä.

Silmälääkäri

Mikäli sinulla on todettu jokin silmäsairaus, epäilet silmäsairautta tai sinulle on tehty silmäleikkaus, tulee sinun varata aika silmälääkärille. Myös alle 8-vuotiaiden lasten näöntutkimukseen tulee varata aika silmälääkäriltä.

Silmälääkärin tutkimuksen kesto riippuu tehtävistä tutkimuksista, mutta varaudu viettämään tutkimuksessa aikaa tunnin verran.Silmälääkärin palkkio riippuu vastaanottavasta lääkäristä ja tehdyistä tutkimuksista sekä toimenpiteistä.

Hinta on alkaen 65 €.

Työnäkötutkimus työterveyshuollolle

Kun sinulla on työterveyshuollosta saatu lähete optikon tutkimukseen, tulee sinun varata aika työnäkemiseen erikoistuneelle optikolle, eli työnäkötutkimukseen. Työnäkemiseen erikoistunut optikko määrittää sinulle parhaiten työtehtäviisi soveltuvat silmälasit. Tutkimuksesta saat mukaasi kirjallisen lausunnon työterveyshuoltoon toimitettavaksi. Työterveyshuolto tekee lausunnon perusteella päätöksen lasiesi hankkimisesta. Varmista työterveyshuollostasi saatko tilata lasit suoraan optikon päätöksestä.

Työterveyshuollon lähetteellä tehdyn työnäkötutkimuksen hinta määräytyy yrityksesi kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti.

Piilolinssikontrolli

Piilolinssien käyttäjille suositellaan piilolinssikontrollia vähintään kerran vuodessa. Kontrollissa optikko tarkastaa silmiesi terveydentilan ja varmistaa, että nykyinen piilolinssityyppisi on sinulle edelleen sopiva ja voimakkuus oikea. Piilolinssikontrolli kestää 10-20 minuuttia.

Mikäli haluat vaihtaa piilolinssiesi tyyppiä varaa aika piilolinssisovitukseen.

Piilolinssikontrollin hinta Specsavers-asiakkaille on 0 euroa.

Piilolinssisovitus

Kun kokeilet piilolinssejä ensimmäistä kertaa tai haluat kokeilla uutta piilolinssityyppiä tai –merkkiä, tulee sinun varata aika piilolinssisovitukseen. Piilolinssisovituksessa optikko tutkii silmiesi terveydentilan  ja määrittää sinulle parhaiten sopivat piilolinssit ja niiden voimakkuudet.

Piilolinssisovituksen pohjana käytetään silmälasimääräystäsi. Mikäli sinulla ei ole silmälasimääräystä tai viimeisestä tarkastuksesta on yli 6kk, voit varata ajan myös näöntutkimukseen. Piilolinssisovitus kestää noin 30 minuuttia. Mikäli kokeilet piilolinssejä ensimmäistä kertaa tulee sinun varata aikaa vähintään yksi tunti, sillä saat myös piilolinssien käytönopastuksen.

Useimmissa tapauksissa teemme myös seurantatarkastuksen muutaman viikon päästä sovituksesta. Näin varmistetaan piilolinssien toimivuus. Tämä jälkitarkastusaika varataan sinulle liikkeessä piilolinssisovituksen yhteydessä.

Piilolinssisovituksen hinta on 29 euroa.