Mitkä moniteholinssit ovat parhaat?

Sama voimakkuus koko linssin alueella. Liki‑ tai kaukonäköisille.

Paras linssi on tietysti sellainen, joka sopii tarkasti omiin tarpeisiisi. Mutta mikä se siis on? Ja käytätkö sellaisia jo nyt? Lue tämä, niin voit auttaa optikkoasi auttamaan sinua.

Moniteholinsseissä on useita eri voimakkuusalueita samassa linssissä. Se tekee näkemisestä käyttäjälle helpompaa, koska silloin silmälaseja ei tarvitse riisua tai vaihtaa eri etäisyyksille katsoessa. Olemme kaikki kuitenkin erilaisia, eikä yksi ratkaisu sovi kaikille, joten moniteholinsseissäkin on useita vaihtoehtoja. Niistä voi olla hyödyllistä olla tietoinen optikolla käydessä tai jos et ole varma siitä, ovatko nykyiset silmälasit itsellesi parhaat. Voi myös olla aika tarkistuttaa näkö ja ehkä päivittää lasit ‑ suosittelemme tarkistuttamaan näön joka toinen vuosi. 

Kuinka valita parhaat monitehosilmälasit

Joissain moniteholinsseissä on laaja lukualue, toisissa se on varattu kauas katsomiseen ja kolmansissa taas molemmat ovat suhteellisen laajoja. Kaikki tämä vaikuttaa hintaan. Tärkeintä on kuitenkin se, miltä päivittäinen elämä näyttää. Mitä työtä teet? Ajatko paljon? Luetko mielelläsi? Selaatko puhelintasi paljon päivän aikana? Mikä on budjettisi silmälaseille? Mitä paremmin tunnet omat tarpeesi, sitä paremmin itsellesi sopivat moniteholinssit on mahdollista löytää.

Paljonko rahaa on käytettävänä? Mitä paremmin tunnet omat tarpeesi, sitä täydellisemmin itsellesi sopivat moniteholinssit on mahdollista löytää.

Hinnasta

Olet varmasti huomannut, että moniteholinssit ovat yksiteholinssejä kalliimpia. Niin on kaikissa optikkoketjuissa, sillä moniteholinssit ovat yksiteholinssejä monimutkaisempia valmistaa. Niiden ei kuitenkaan tarvitse maksaa kuinka paljon tahansa, eikä näöntutkimusta kannata lykätä vain siksi, että pelkää silmälasien hintaa. Jopa parhaimman laatuisia moniteholinssejä on monen hintaisia, joten kun paras ratkaisu on löytynyt, kannattaa vertailla hintoja. 

Mitkä sitten ovat parhaat moniteholinssit? Se riippuu omista tarpeistasi enemmän kuin silmiesi tarpeista, mutta ammattitaitoinen optikkomme auttaa sinua tekemään oikean valinnan.

Haluat ehkä lukea myös