Moniteholinssit on suunniteltu vastaamaan samalla kertaa useisiin erilaisiin näkötarpeisiin, mikä on mukavaa ja käytännöllistä. Monet moniteholinssien käyttäjistä kokevat kuitenkin puhelimen näytön lukemisen hankalaksi. Vaikka moniteholinsseissä onkin monta voimakkuutta samoissa silmälaseissa, tarvitaan uudenlaisia ratkaisuja, jotta ne täyttävät myös digitaalisten näyttöjen lisääntyneen käytön asettamat vaatimukset.
Älypyhelimen käyttöön optimoiduista linsseistä voi olla paljon apua
Katsomme puhelimiamme keskimäärin 12 minuutin välein, eli todella usein. Usein se myös tehdään muun toiminnan lomassa, kuten televisiota katsellessa. Jatkuvasti vaihtuva tarkennusetäisyys on silmille vaativaa ja siksi älypuhelimien katseluun suunnitelluista moniteholinsseistä voikin olla paljon apua. Niissä on puhelimelle oma katselualue, minkä ansiosta tarkentaminen eri etäisyyksille on erityisen sujuvaa ja siten silmille helpompaa.
Lue lisää siitä, kuinka digitaalisten näyttöjen aiheuttamaa silmien rasittumista voi ehkäistä.

Älypuhelimen käyttö on erilaista
Älypuhelimen käyttö eroaa esimerkiksi kirjan lukemisesta siten, että puhelinta pidetään lähempänä silmiä ja sen säteilemä valo on erilaista kuin lukuvalon paperilta heijastama. Myös kirjaimet ovat pienempiä, joten ruudulta lukiessa katsetta täytyy tarkentaa tavallista enemmän. Siksi monille likinäköisille helpointa onkin ottaa lasit päästä, kun puhelinta vilkaistaan nopeasti. Päivässä lasit saatetaan siten ottaa pois ja laittaa takaisin jopa 50‑60 kertaa, mikä voi syystäkin alkaa ärsyttämään. Tavallista on myös suurentaa näytön kirjaimet maksimikokoisiksi, mikä puolestaan kasvattaa selattavan tekstin pituutta merkittävästi. Kaukonäköiset älypuhelimen käyttäjät taas siirtävät puhelinta mielellään kauemmas silmistä, jolloin käsivarren pituus loppuu helposti kesken.
Näin älypuhelimien käyttäjille suunnitellut moniteholinssit toimivat
Älypuhelimille optimoidut moniteholinssit ovat nimensä mukaisesti moniteholinssit, joissa on älypuhelimen katsomiseen suunniteltu katselualue. Se on tarkoitettu juuri sille etäisyydelle ja katselukulmalle, jolla älypuhelinta tyypillisesti käytetään. Sen avulla katseen siirtäminen muusta lähityöskentelystä puhelimeen ja sen jälkeen kauemmas on mukavampaa. Älypuhelimille optimoiduissa moniteholinsseissä on myös häikäisemätön pinnoite, joka vähentää näytön heijastuksia ja tekee näkemisestä miellyttävämpää.
Kannattaako siis seuraavaksi harkita älypuhelimelle optimoituja moniteholinssejä? Älypuhelimen käyttö lisääntyy jatkuvasti, joten voi olla kannattavaa tehdä investointi omaan näkömukavuuteen ja käytännöllisyyteen.