Kun Doug ja Mary Perkins perustivat Specsaversin vuonna 1984, he saivat inspiraationsa suuresta ideasta - saada aikaan muutos. Mahdollisuus silmien terveydestä huolehtimiseen - laadukkaiden optikkopalvelujen avulla ja edulliseen hintaan - pitäisi olla itsestäänselvyys. Ja mahdollista kaikille.

Olemme kehittyneet paljon sen jälkeen, ja nykyään työskentelemme muuttaaksemme ihmisten elämää paremman näön ja kuulon kautta. Emme ole koskaan pyrkineet olemaan alamme suurimpia – olemme vain yrittäneet olla parhaita siinä mitä teemme.

Kun olemme kasvaneet uusien myymälöiden, tiiminjäsenten ja asiakkaiden kanssa kaikkialla maailmassa, emme ole koskaan unohtaneet keitä olemme: perheyritys, jonka myymälöitä johtaa paikalliset yrittäjät, jotka kaikki ovat yhtä sitoutuneita tarjoamaan parasta mahdollista näön- ja kuulonhuoltoa paikallisessa yhteisössään.

Emme koskaan lakkaa kehittymästä. Tulevaisuudessa haluamme vaikuttaa positiivisesti paitsi asiakkaidemme elämään, myös työ- ja asuinyhteisöihimme ja yhdessä jakamaamme planeettaan.

Kestävän kehityksen suunnitelmamme jakautuu kolmeen osa-alueeseen, joista jokaisella on selkeät tavoitteet:

Työntekijämme

Emme olisi mitään ilman työntekijöitämme – tukiorganisaatiomme työntekijöitä tai myymälöidemme yrittäjiä ja henkilökunnan jäseniä, jotka muuttavat asiakkaidemme elämää joka päivä.

Haluamme olla työpaikka, josta jokainen kollegamme voi olla ylpeä riippumatta siitä, mistä yhteiskunnasta tai maailmasta hän tulee.

Pyrimme toteuttamaan sen lisäämällä uramahdollisuuksia, parantamalla terveys- ja hyvinvointiohjelmia sekä tarjoamalla uusia mahdollisuuksia tehdä vapaaehtoistyötä. Siten jokainen voi tuntea itsensä arvostetuksi, saada tarvitsemaansa tukea ja hyödyntää koko potentiaaliaan.

Työllämme on merkitys: me muutamme asiakkaidemme elämää paremman näkemisen kautta. Se, että meidät on valittu Suomen parhaimpien työpaikkojen joukkoon, on todiste siitä, että olemme osallistava työpaikka, jossa ihmiset viihtyvät ja voivat hyvin.

Lotta Holmaheikki
Country Director, Specsavers Suomi