Olenko liian vanha käyttämään piilolinssejä?

Toisin kuin usein luullaan, ei piilolinssien käytölle ole yläikärajaa. Näön muuttuessa piilolinssit voivat päin vastoin olla käytännöllinen vaihtoehto.

Piilolinsseillä on monia etuja, mutta jos olet käyttänyt silmälaseja koko ikäsi, voi niiden käytön aloittaminen tuntua vaivalloiselta.

Piilolinssien silmiin asettaminen ja niiden poistaminen voi tuntua hankalalta. Saatat myös miettiä, ovatko silmäsi tai sinä itse liian vanhoja käyttämään piilolinssejä. Onko ikä ylipäätään rajoite?

Tässä artikkelissa kerromme iän vaikutuksesta piilolinssien käyttöön: voiko siihen olla liian vanha tai nuori?

Olenko liian vanha käyttämään piilolinssejä?

Et. Ikääntyminen tai näön muuttuminen ei ole este piilolinssien käytölle.

Vaihtoehtoja ja linssityyppejä löytyy kaikkiin tarpeisiin.

99 % käyttäjistä löytää Specsaversilta laadukkaat piilolinssit omilla vahvuuksillaan. Valikoimamme kattaa taittokertoimet +20,00 ‑ ‑20,00, ja meillä on lähes joka tilanteeseen ja jokaiselle sopivat piilolinssit. Tämä koskee myös ikääntyviä ja ikääntymisen tuomia muutoksia näkökykyyn.

Iän tai lääkityksen myötä silmien kuivuus voi lisääntyä. Tähän ongelmaan on olemassa useita piilolinssejä. Esimerkiksi silikonihydrogeelilinssit parantavat hapen läpäisevyyttä ja vähentävät kuivumisen riskiä.

Ikä ei siis ole ongelma.

Minulla on useat silmälasit eri vahvuuksilla. Voinko edelleen käyttää myös piilolinssejä?

Ehdottomasti. Piilolinsseillä on monia etuja, kun ikää karttuu.

Yksi niistä on se, että voit nähdä hyvin yhdellä linssillä riippumatta siitä, katsotko kauas vai lähelle.

Monitehopiilolinsseissä on eri vahvuuksia eri näkötarpeisiin, jolloin tarve vaihtaa silmälaseja tai piilolinssejä eri aktiviteettien välillä vähenee.

Lue lisää monitehopiilolinsseistä.

Haluatko kokeilla piilolinssejä?

Asiantuntijamme auttavat sinua

Olenko liian vanha oppimaan piilolinssien käytön?

Piilolinssien käytön oppiminen ei yleensä ole vaikeaa.

Piilolinssien asettaminen silmiin ja niiden pois ottaminen pitää opetella, mikä vaatii yleensä totuttelua ja voi olla joillekin helpompaa kuin toisille. Halutessasi opit sen kuitenkin varmasti.

Henkilökuntamme auttaa sinua piilolinssien käsittelyn oppimisessa. Piilolinssejä voi käsitellä eri tekniikoin ja asiantuntijan avulla löydät niistä varmasti itsellesi parhaan.

Koska piilolinssien käyttö aloitetaan aina optikkoliikkeen osaavan henkilökunnan ohjaamana, ei ikä varmasti estä oppimista.

Mikä muuttuu kun aloitan piilolinssien käytön?

Piilolinssit ovat joustava vaihtoehto silmälaseille. Piilolinssien käyttö voi tehdä arjesta helpompaa ja tietyistä aktiviteeteista mukavampia.

Sopivatko piilolinssit aktiiviseen elämään?

Piilolinssien käyttöön liittyy uuden opettelemista, kuten kuinka ne laitetaan silmiin ja otetaan pois, sekä niiden hygieeninen käsittely. Ne täytyy myös muistaa ottaa pois ennen nukkumaanmenoa. Nämä ovat kuitenkin useimpien mielestä pikkujuttuja, joista pian tulee tapoja.

Ei myöskään ole mitään tarvetta valita silmälasien ja piilolinssien käytön väliltä, sillä monet käyttävät molempia. Vaikka et aikoisikaan käyttää piilolinssejä jatkuvasti, ne ovat käytännölliset myös satunnaisessa käytössä.

Voiko olla liian nuori käyttämään piilolinssejä?

Vahvuuksien puolesta piilolinssejä löytyy kaikenikäisille, myös nuorille käyttäjille.

Oikein käytettyinä ne eivät ole myöskään vahingollisia lasten silmille.

Tärkeintä iän kannalta onkin olla riittävän vanha huolehtimaan linssien oikeasta ja turvallisesta käsittelemisestä. Ne täytyy pystyä asettamaan silmiin ja ottamaan pois itsenäisesti. Niitä täytyy myös osata käsitellä hygieenisesti.

Vanhemman tuleekin aina valvoa lapsensa piilolinssien käyttöä.

Kokemuksemme mukaan kahdeksan vuotta on riittävä aloitusikä piilolinssien käytölle, vaikka jotkut saattavatkin pystyä käyttämään piilolinssejä aikaisemmin tai vasta myöhemmin. Keskustele optikon kanssa oikean ajankohdan arvioimiseksi.

Piilolinssit voivat helpottaa lasten arkea varsinkin urheilun ja muun liikunnan yhteydessä. Turvallisuuden ja silmien terveyden on kuitenkin aina oltava kaikkein tärkeintä.

Lisätietoa piilolinsseistä