Kuinka puhdistaa linssit turvallisesti

Silmälasit likaantuvat, ihan niinkuin kaikki muutkin paljon käytettävät asiat. Linsseissä oleva lika ja tahrat myös haittaavat näkemistä. Silmälasit voi puhdistaa monella tavalla, mutta kaikki niistä eivät ole linsseille hyväksi. Tässä oppaassa neuvomme, kuinka silmälasit saa putipuhtaiksi niitä vahingoittamatta.

1. Pese ja kuivaa kädet

Silmälasien puhdistaminen kannattaa aloittaa käsien pesulla, sillä likaisista käsistä siirtyy helposti lisää likaa myös linsseihin. Pese siis kädet saippualla ja kuivaa ne nukkaamattomaan pyyhkeeseen.

2. Huuhtele silmälasit hanan alla haalealla vedellä

Pidä silmälaseja hanan alla ja huuhtele ne huolellisesti, linssit mukaan lukien. Lämmin vesi irrottaa irtolian ja pölyn parhaiten, mutta liian kuuma vesi voi vahingoittaa linssien pinnoitteit.

3. Laita tippa puhdistusliuosta molemmille linsseille ja hiero se sekä linsseihin että kehykseen

Puhdistusliuosta tarvitaan vain tippa linssiä kohden. Hiero neste sormin linssien molemmille puolille ja lopuksi koko kehykseen. Varmista, että puhdistusaine sopii linssipinnoitteiden kanssa käytettäväksi äläkä annostele sitä liikaa. Jos linssinpuhdistusainetta ei ole, voit käyttää mietoa tiskiainetta. Muista huuhdella linssit lopuksi huolellisesti.

4. Kuivaa silmälasit puhtaalla mikrokuituliinalla tai nukkaamattomalla pyyhkeellä

Ne soveltuvat kuivaamisen parhaiten, sillä niistä ei jää linsseihin nukkaa tai pölyä. Kuivaa silmälasit varovasti ja ja katso valoa vasten, onko linsseihin jäänyt tahroja tai muuta likaa. Jos kehyksen pieniin kulmiin, kuten linssin ja kehyksen väliin tai saranoihin, on jäänyt likaa voit yrittää puhdistaa ne vanupuikolla ennen huuhtelua. Myös mikrokuituliina pitää pestä riittävän usein. Se on tehokas pölyn puhdistaja, mutta likainen liina ainoastaan levittää lian laajemmalle..

Oikea pinnoite oikeaan tarkoitukseen

Tutustu Ultra Clear Super Clean-pinnoitteeseen

Lue lisää

Miten säilytät silmälasejasi kun ne eivät ole käytössä?

Paras tapa säilyttää silmälaseja silloin, kun ne eivät ole käytössä, on laittaa ne linssit ylöspäin silmälasikoteloon. Linsseihin kannattaa myös valita naarmuuntumaton pinnoite, sillä se ehkäisee niiden likaantumista ja tekee niistä helpommat puhdistaa. Likaa hylkivä pinnoite puolestaan vähentää rasvan tarttumista linsseihin ja helpottaa puhdistamista selvästi.