Ole askeleen edellä turvallisuusasioissa

Suojaa työntekijäsi laadukkailla optisesti hiotuilla suojalaseilla. Meiltä löydät suojalsit kaikille, vahvuuksila ja ilman. Huolimatta siitä mitä valitset, saat juuri sinun yrityksesi tarpeisiin sopivat korkealuokkaiset kehykset ja linssit. Kaikki suojalasimme ovat ISO sertifioituja ja EU standardien mukaan hyväksyttyjä.

Kaikki mitä sinun tulee tietää suojalaseista

Työpaikalla täytyy olla turvallista. Hankkimalla suojalasit meiltä, työntekijäsi ovat suojassa vaaroilta ja riskeiltä. Kaikki suojalasimallimme ovat luonnollisesti saatavilla jokaiselle yksilöllisillä voimakkuuksilla. Me autamme työntekijää valitsemaan oikeanlaiset lasit näöntutkimuksen ja työtehtävän perusteella. Takaamme, että meidän suojalaseillamme työntekijäsi ovat suojattuja kaikkien suojalaseille asetettujen vaatimusten mukaisesti.

Suojalasikehykset

Suojalasit kuuluvat henkilönsuojaimiin. Suomessa myytävien suojalasien on täytettävä Valtioneuvoston päätöksen 1406/1993 vaatimukset ja oltava direktiivin 89/686EEC:n mukaisesti CE-merkittyjä. Kehyksiä on saatavilla sekä muovi-, että metallimalleissa. Kaikki suojalasimme täyttävät EN166 S ja F -luokkien vaatimukset.

Linssityypit

Meillä Specsaversilla hyvä näkö on tärkeää. Myös monessa työtehtävässä hyvä ja turvallinen näkö on edellytys.  Suojalasilinssejä on saatavissa muovisina (CR-39), polykarbonaattina sekä trivexinä. Linsseihin on saatavilla myös muita ominaisuuksia kuten heijastuksenestopinnoite, aurinkolasiväri tai tummuva linssi.

Suojalasilinssien kestävyys

Suojalasien tulee täyttää seuraavat vaatimukset: 

EN 166-S suojalasit täyttävät kohotetun mekaanisen lujuuden vaatimukset, 22mm / 43 g teräskuulan isku nopeudella 5,1 m/s. Lasit suojaavat kevyiltä iskuilta, roiskeilta sekä kemikaaleilta. EN 166-F suojalasit suojaavat suurinopeuksisen matalaenergisen kappaleen iskuilta, 6 mm / 0,86 g teräskuulan isku nopeudella 45 m/s. Lasit suojaavat iskuilta, roiskeilta sekä kemikaaleilta.

Työnantajan vastuut

Työnantajana olet vastuussa hyvästä ja turvallisesta työympäristöstä. Lain mukaan sinun tulee kustantaa työntekijöille tarvittaessa niin näyttöpäätetyössä käytettävät erityistyölasit, kuin suojalasit.