Kierrätä silmälasit

Silmälasien kierrätys - Osallistu kierrätykseen

Yhteiskuntavastuu on tärkeä osa Specsaversin visiota ja arvoja. Sinäkin voit osallistua silmälasien kierrätykseen tuomalla vanhat silmälasisi meille. Silmälasien kierrättäminen on helppoa. Tuot vain silmälasit lähimpään Specsavers-liikkeeseen. Listan liikkeistämme löydät täältä.


Silmälasit eivät kuulu sekajätteeseen tai muovin keräykseen

Tiesithän, että silmälasit eivät kuulu sekajätteeseen, eivätkä niissä käytettyjen monien erilaisten muoviseosten vuoksi muovin keräykseen. Kaikenlaiset silmälasit kannattaa tuoda kierrätykseen, sillä valtaosa niistä voidaan hyödyntää tehokkaasti uusien tuotteiden raaka-aineena.

Lassila & Tikanoja

Specsaversin silmälasien keräys-, varastointi-, ja kierrätyskumppanina on Lassila & Tikanoja, joka toimittaa silmälasit kierrätykseen tai teollisuuden raaka-aineeksi. Kaikki keräykseen tuodut lasit saadaan tehokkaasti kierrätettyä kiertotalouden periaatteiden mukaisesti.

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka toteuttaa kiertotaloutta käytännössä. Lassila & Tikanojan tarkoituksena on pitää materiaalit, kiinteistöt ja tehtaat mahdollisimman pitkään tuottavassa käytössä sekä tehostaa raaka-aineiden ja energian käyttöä. Specsaversin ja Lassila & Tikanojan yhteistyön avulla silmälasien materiaalien arvoa pystytään säilyttämään sekä säästämään ympäristöä kierrättämällä silmälasit kiertotalouden mukaisesti. 

Lue lisää Lassila & Tikanojasta tästä

Wimao Oy

Muovikehykset ja -linssit toimitetaan Wimao Oy:lle, jonka tuotantolaitoksella Lappeenrannassa niistä valmistetaan ekologisia komposiittituotteita, kuten kuormalavoja tai terassi- ja pihalaattoja. Metallikehykset puolestaan päätyvät kierrätykseen ja teollisuuden raaka-aineeksi.

Wimao suunnittelee ja valmistaa materiaaleja sekä biokomposiittituotteita kierrätysmateriaaleista. Wimaon tuotteet ovat ympäristöystävällisiä: keskimäärin jokainen tuotettu kilo säästää kilon verran kasvihuonekaasupäästöjä. Wimao työskentelee kiertotalouden edistämiseksi ja etsii uusia tapoja hyödyntää erilaisia raaka-aineita ja kierrätysmateriaaleja.

Lue lisää Wimao Oy:sta tästä