Mitä hyötyä on näyttöpäätelinsseistä

Olemme jälleen palanneet ainakin osittain takaisin toimistotyöhön ja tarve vaihdella näköetäisyyttä näyttöpäätteen ja kanssaihmisten välillä on lisääntynyt. Se  voi rasittaa silmiäsi. Näyttöpäätelaseista onkin tullut entistä tärkeämpiä, sillä vaikka toimistossa kohdataankin muita, on paljon asioita, kokoukset mukaanlukien, jotka hoidetaan verkossa. Ruutujen äärellä käytetty aika lisääntynyt entisestään.

Jos silmäsi ovat joskus tuntuneet päätetyöskentelyn aikana väsyneiltä et todellakaan ole yksin. Tutkimusten mukaan vähintään 75 % tietokoneen käyttäjistä on kärsinyt erilaisista näköön liittyvistä oireista, kuten silmien väsymisestä, päänsärystä, silmä-ärsytyksestä, sumeasta näöstä sekä niska- ja selkäsärystä (Lähde: SuperReaders Whitepaper). Vaikka silmien rasittuminen onkin yleensä väliaikaista ja harvoin vaarallista, voi se heikentää jaksamista ja hyvinvointia. Rasittumisen aiheuttajia ovat usein mm. lukeminen, näyttöpäätetyöskentely, pitkäaikaista keskittymistä ja vaihtuviin kohteisiin tarkentamista vaativat tehtävät, sekä vääränlaiset silmälasit.

Kuinka silmien rasittumista voi vähentää

 Sinun ei tarvitse vaihtaa työpaikkaa korjataksesi näköongelmiasi. On muitakin ratkaisuja silmien rasituksen minimoimiseksi. Silmät työskentelevät kovemmin nähdäkseen lähelle kuin kauas. Jos sinulla on pöytätietokone, yritä sijoittaa näyttö käsivarren etäisyydelle kasvoistasi. On myös tärkeää kiinnittää huomiota näytön heijastuksiin. Monissa uusissa puhelimissa ja tietokoneissa on lasinäytöt, jotka tarjoavat hyvän resoluution, mutta ne aiheuttavat myös silmiä ärsyttäviä heijastuksia. 

Jos käytät laitetta, jossa on lasinäyttö, yritä laittaa mattasuodatin näytölle. Anna silmillesi tauko  kahdenkymmenen minuutin välein. Pidä tauko 20 minuutin välein khdistamalla katseesi kaukana olevaan esineeseen n. 20 sekunnin ajaksi. Se antaa silmille mahdollisuuden rentoutua.

Onko sinulla oikeat silmälasit toimistotyöskentelyyn?

Tutustu SuperDigital Focus 123 -linsseihin

Lue lisää

Oikeat linssit

Jos olet pitkäaikainen silmälasinkäyttäjä, et ehkä tule ajatelleeksi, että silmälasit voisivat rasittaa silmiäsi. Toimistotyössä oikeilla silmälaseillä on iso merkitys  ja näyttöpäätetyöhön suunnitelluilla moniteholinsseillä päätetyöskentely on huomattavasti miellyttävämpää. Niissä on tavallista laajempi näkökenttä, joka sopii näytön katsomiseen työpöydän ääressä. Jatkuva pään liikuttaminen eri etäisyyksillä olevien kohteiden näkemiseksi voi rasittaa niskaa ja selkää. Kun silmälasit hoitavat tarkentamisen, voit istua suorempana ja välttää niskajännityksiä.

Linssit näyttöpäätetyöhön on tarkoitettu tavallisten silmälasien lisäksi. Niiden voimakkuuksia ei ole optimoitu kaukoetäisyyksille, joten ne eivät sovellu työmatkalla käytettäviksi ja ajamiseen.