Historia

Specsaversin historia

Specsavers on maailman suurin yksityinen optisen alan yhtymä. Specsaversin perustajat, optometristit Doug ja Mary Perkins perustivat vuonna 1984 optikkoliikkeen asuntonsa ylimääräisen makuuhuoneen pingispöydälle. Perkinsien toiminta-ajatus oli yksinkertainen: tarjota suurten tuotantomäärien kautta asiakkaille mahdollisimman edulliset hinnat. Specsavers sai aikaan vallankumouksen Britannian markkinoilla, jossa se on nykyisin markkinajohtaja lähes 40% markkinaosuudella. Yritys on edelleen perheomistuksessa.

Alusta lähtien Perkinsien tavoitteena oli tarjota asiakkaille laaja valikoima tyylikkäitä ja muodikkaita laseja edulliseen hintaan. He halusivat yrityksensä olevan yhtä luotettava kuin pienet paikalliset optikkoliikkeet, mutta sen lisäksi he halusivat tarjota asiakkailleen suuren kansainvälisen yrityksen valtavasta ostovoimasta tulevat edut.

Specsavers on kasvanut nopeasti laajentuen viime vuosina useisiin maihin. Ensimmäinen Iso-Britannian ulkopuolinen liike avattiin Hollannissa 1997. Vuonna 2004 Specsavers osti kaksi ketjua Ruotsista, jossa sillä on jo yli 100 myymälää. Norjan ensimmäinen myymälä avattiin 2005, ja nyt siellä on yli 70 myymälää mullistamassa paikallista hintatasoa. Vuonna 2005 Specsavers osti tanskalaisen Louis Nielsenin, joka jatkaa edullisten lasien menestyksekästä myyntiä yli 70 myymälässä. Vuonna 2006 avattiin Espanjan ensimmäinen Specsavers Optikko -myymälä, ja vuonna 2007 ketju laajentui Suomeen ja Australiaan.

Specsaversilla on tällä hetkellä yli 1 700 optikkoliikettä Iso-Britanniassa, Irlannissa, Hollannissa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Espanjassa, Australiassa ja Suomessa. Specsavers on vahvasti mukana myös Ison-Britannian ja Alankomaiden kuulonhuoltomarkkinoilla omalla Hearcare-tuotemerkillään.

Lue lisää Specsaversista tästä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä voit lukea tästä.