Tervetuloa Specsaversille

Kun tulet liikkeeseemme, pidämme alusta lähtien huolen siitä, että saat parasta mahdollista palvelua ja omiin tarpeisiisi sopivaa apua.

Näin käynti Specsaversilla etenee.

Käyntisi Specsaversilla: näöntutkimukset

Käyntisi Specsaversilla: Löydä itsellesi sopivat silmälasit

Opastamme sinua kehys- ja linssivalinnoissa, jotta löydät itsellesi täydellisen tyylin laajasta valikoimastamme. Voit myös tutustua valikoimaamme verkossa jo ennen käyntiäsi.

Tutustu optikkoihimme ja käyttämäämme teknologiaan

Ammattitaitoisen henkilökunnan ja modernien työkalujen avulla voimme tarjota liikkeissämme sinulle poikkeuksellisen hyvän palvelun ja tuotevalikoiman. Saat lisätietoja klikkaamalla välilehtiä.

“{ description }”

{ name }, { quals }

Vastauksia kysymyksiisi

Tuleeko minun jollain tavalla valmistautua ennen näöntutkimusta?

Ota mukaan käytössäsi olevat silmälasit ja mahdolliset tiedot nykyisistä silmälaseista ja/tai piilolinsseistä. Jos käytät piilolinssejä, on linssit hyvä poistaa silmistä muutamaa tuntia ennen näöntutkimusta.

Millaisia testejä optikko käyttää näöntutkimuksessa?

Näöntutkimuksessa tehdään muutakin kuin testataan näköä. Kattavassa näöntutkimuksessa määritetään näöntarkkuus ja mahdollinen taittovirhe testikokonaisuudella, jota kutsutaan refraktioksi, ja tutkitaan perusteellisesti silmän etu- ja takaosa mahdollisten terveysongelmien havaitsemiseksi. Ennen näöntutkimushuoneeseen siirtymistä saatetaan tehdä joitakin testejä, kuten autorefraktometria (jolla optikko saa karkean arvion mahdollisten silmälasien reseptistä) ja tonometria (silmän sisäisen paineen mittaus). Optikko esittää kysymyksiä asiakkaan nykyisistä tai aiemmista silmäongelmista. Hän kysyy myös suvussa kulkevista silmäsairauksista, sillä jotkut niistä ovat periytyviä. Refraktiossa optikko käyttää kirjaimia sisältävää näkötestitaulua ja asettaa silmän eteen erilaisia linssejä tarkentaessaan samalla reseptiä erilaisilla tekniikoilla. Resepti tarkoittaa erikseen oikealle ja vasemmalle silmälle määritettyä linssin voimakkuutta, jolla korjataan asiakkaan näöntarkkuus. Tutkiessaan silmien terveydentilaa optikko voi arvioida silmän erilaisten rakenteiden kuntoa oftalmoskoopilla ja muilla laitteilla, joita voivat olla esimerkiksi biomikroskooppi ja näkökentän analysointiin tarkoitettu laite.

Liittyykö näöntutkimuksessa käytettäviin testeihin sivuvaikutuksia tai riskejä?

Ei yleensä. Lähinäkö saattaa hetkellisesti sumentua, jos tutkimuksessa käytetään mustuaisia laajentavia silmätippoja. Vaikutuksen pitäisi mennä ohi muutamassa tunnissa. Autolla ajamista on kuitenkin syytä välttää siihen asti, kunnes vaikutus on mennyt ohi.

Tarvitseeko optikon tietää, ajanko autolla?

Elämäntyylisi, ammattisi ja harrastuksesi saattavat vaikuttaa optikon määräämään reseptiin ja sinulle myytävien linssien ja kehysten tyyppiin. Jos esimerkiksi ajat paljon pimeällä, sinulle on hyötyä linsseistä, joissa on heijastuksenestopinnoite. Kun annat optikolle lisätietoja, hän osaa tarjota sinulle sopivia vaihtoehtoja.