Silmälasien puhdistus ja hoito

Silmälasien puhdistus ja hoito

Kokosimme tänne tärkeimmät vinkit, joiden avulla pidät silmälasisi loistavassa kunnossa 

Hyviin silmälaseihin satsaaminen kannattaa, sillä useimmat meistä tarvitsevat niitä joka päivä. Voidaksesi nauttia ostoksestasi mahdollisimman pitkään, haluamme antaa sinulle muutamia vinkkejä.

Päivittäinen silmälasien puhdistaminen on tärkeä rutiini, joka auttaa pitämään pinttymät poissa ja maiseman kirkkaampana. Katso alta kaikki vinkit, joilla voit vaikuttaa silmälasiesi käyttömukavuuteen ja -ikään.
 

Näin huolehdit silmälaseistasi

 • Silmälasien puhdistamiseen sopii parhaiten niille tarkoitettu mieto ja vesimäinen puhdistusneste. Voit hankkia sitä liikkeistämme kätevässä suihkepullossa.
   
 • Puhdistaessasi silmälasejasi huuhtele ne ensin haalealla vedellä irtopölyn ja -lian poistamiseksi. Sitten suihkuta puhdistusnestettä linsseille molemmin puolin ja hiero kevyesti tehostaaksesi aineen vaikutusta likaan ja rasvaan. Pese vielä kertaalleen vedellä, ja kuivaa pehmeällä nukkaamattomalla liinalla tai paperilla.
   
 • Vältä tilanteita, joissa linssit voivat altistua korkeille lämpötiloille tai äkillisille lämpötilojen muutoksille. Tällaisia tilanteita tulee arjessa vastaan esimerkiksi uuninluukkua tai astianpesukonetta avatessa, saunoessa tai takkaa polttaessa. Muista myös, ettei kesällä tai aurinkoisella kelillä kannata jättää silmälaseja auton kojelaudalla tai ikkunalla. Lisäksi pyri välttämään lasien altistamista kemikaaleille, kuten hiuslakalle.
   
 • Ota lasit pois kasvoiltasi kaksin käsin. Näin ne pysyvät varmemmin suorassa ja ehjänä. Vältä myös lasien lepuuttamista päälaella, sillä se voi venyttää kehystä ja rasittaa aisojen kiinnitysmekanismia.
   
 • Säilytä silmälasisi kotelossa aina kun ne eivät ole käytössä. Tämä vähentää linssien naarmuuntumista, suojaa laseja rikkoontumiselta ja auttaa säilyttämään kehyksen oikean istuvuuden. Kun lasket silmälasisi pöydälle tai muulle tasolle, jätä linssipinta ylöspäin.
   
 • Annamme silmälaseillemme huoltotakuun, jotta niiden käyttömukavuus säilyy. Takuu sisältää ilmaisen silmälasien puhdistamisen sekä istuvuuden tarkistamisen ja säätämisen. Jos siis lasisi esimerkiksi valuvat tai painavat, tulethan käymään liikkeessämme, niin autamme sinua.