Sinistä valoa suodattavat linssit

Olet ehkä jo kuullut sinistä valoa suodattavista linsseistä ‑ lue lisää täältä

Kaikki sinistä valoa suodattavista linsseistä

Lue lisää sinistä valoa suodattavien linssien eduista.

Mitä on sininen valo?

Sinistä valoa on ollut aina, sillä se kuuluu näkyvän valon spektriin, josta auringonvalo tai niin sanottu "valkoinen valokin" koostuu. Aurinko onkin sinisen valon merkittävin lähde, vaikka emme näekään sitä sinisenä.

Kiinnostus sinistä valoa kohtaan on kasvanut viime vuosina, kun on selvinnyt, että digitaaliset näytöt ovat sinisen valon lähteitä. Ei ole tieteellistä näyttöä siitä, että digitaalisista lähteistä peräisin oleva ylimääräinen sininen valo olisi haitallista silmille. Silti joidenkin mielestä sinistä valoa suodattavat linssit vähentävät häikäisyä ja silmien rasittumista pidempiaikaisessa käytössä paremmin kuin linssit, joissa suodatinta ei ole.

Valitse 2 Maksa 1 ‑hinnoittelumme koskee myös kaikkia sinistä valoa suodattavia linssejä, kun ostat hinnoittelun piiriin kuuluvat kehykset. Lue lisää tarjoussivultamme.

Lisää tietoa sinisestä valosta

Sinisellä valolla on lyhyt aallonpituus, joten sen on helppo läpäistä silmä. Siten lähes kaikki näkyvän sinisen valon säteet pääsevät sarveiskalvon ja mykiön läpi verkkokalvolle (silmänpohjan monikerroksinen kalvo). Joidenkin tutkijoiden mukaan liiallinen altistuminen siniselle valolle voi vahingoittaa verkkokalvon valoherkkiä soluja. Siitä ei kuitenkaan ole toistaiseksi todisteita. Puhelimet ja digitaalisten laitteiden näytöt tuottavat lisäksi vain murto‑osan auringonvalon tuottamasta sinisen valon määrästä, joten ei ole syytä olettaa sen aiheuttavan terveydellemme haittaa. Linssiin voidaan kuitenkin lisätä sinistä valoa suodattava pinnoite vähentämään verkkokalvolle pääsevän sinisen valon määrää.

Toimivatko sinivaloa suodattavat linssit?

Vaikka haluaisimmekin vastata ehdottomasti kyllä tai ei, ei kenelläkään ole asiasta varmaa tietoa. Pitkäaikainen digitaalisten näyttöjen katsominen voi kuitenkin olla silmille hyvin väsyttävää. Se ei kuitenkaan johdu sinisestä valosta vaan kuvavirran välkkymisestä, joka vaatii silmiltämme jatkuvaa uudelleentarkentamista, mikä väsyttää sekä silmiä että meitä itseämme. Sen paras ehkäisykeino ovat säännölliset tauot. Vaikkei sinisen valon haitallisuutta silmille olekaan siis todistettu, voivat sinistä valoa suodattavat linssit vähentää silmien väsymistä kun digitaalisia näyttöjä katsotaan kauan kerrallaan.

Onko niillä haittapuolia?

Ei näkemisen kannalta. Pinnoite lisää linssin pintaan kuitenkin sinivioletin heijastuksen ja linssisi saattavat näyttää muiden silmissä kellertäviltä.

Mitä ne maksavat?

Sinistä valoa suodattava käsittely on UltraClear Super Clean ‑linssien yhteydessä tarjottava ilmainen vaihtoehto. Se on saatavilla sekä yksi‑ että moniteholinsseihin. Sinistä valoa suodattavat linssit ovat lisäksi  kovapinnoitetut, heijastamattomat ja helposti puhdistettavat.

Paljonko silmälasisi tulevat maksamaan?

Vakioyksiteholinssit sisältyvät aina kehystemme hintaan. Voit räätälöidä linssisi eri tavoin, jotta ne sopivat vielä paremmin itsellesi ja elämäntyyliisi.

Tutustu hintaoppaaseemme

Lisää linsseistä

 • Polarisoidut linssit

  Polarisoidut linssit vähentävät 99,9% vaakasuorien, pintojen kuten lumen, veden ja märän tien pinnan aiheuttamasta häikäisystä.

  Lue lisää
 • Näkö ja digitaaliset näytöt

  Huolehdi silmiesi hyvinvoinnista, jos työskentelet pitkiä päiviä näyttöpäätteellä

  Lue lisää
 • Syväterävät linssit

  Tutustu syväteräviin linsseihin, jotka on tarkoitettu erityisesti pääte‑ ja lähityöhön.

  Lue lisää